19
Mayıs
2024
Pazar
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

'Ana kız okula' projesi tuttu

"Ana Kız Okula Projesi"nde il birincisi olan Vezirköprü, Türkiye'de birçok ili de geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti.


Samsun'un Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Ana Kız Okula Projesi" kapsamında açılan 110 kursta bin 250 kursiyerle Samsun'da birinci sırayı aldı. Halk Eğitim Müdürü Nazım Kale, Milli Eğitim Bakanlığı ve Çıraklık Eğitim Merkezi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Kızılcıhaman'da yapılan Ana Kız Okula birinci değerlendirme toplantısında, Vezirköprü İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün 81 il sıralamasında birçok ilden başarılı bulunduğunu söyledi. Ankara'da yapılan toplantıya merkez halk eğitim müdürleri katılması gerekirken, tek ilçe olarak Vezirköprü'nün çağrıldığını ifade eden Halk Eğitim Müdürü Nazım Kale, Vezirköprü'de 5 bin 400 okumaz yazmaz olduğunu, bununda ilk etapta açılan 110 kursta bin 250 kursiyere okuma-yazma öğretildiğini belirterek, Vezirköprü'deki çalışmaların birçok ilden daha başarılı bulunduğunu söyledi.


İlçedeki çalışmaların başarıya ulaşmasında İlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu'nun çok büyük destek ve çabaları olduğunu ifade eden Kale, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü'nün çalışmalarının yanı sıra, Mesleki Teknik ve Sosyal Kültürel kurslara da önem vererek açılan 511 kursta 10 bin 450 kursiyer bulunduğunu sözlerine ekledi

İha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 17:49:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?