18
Mayıs
2024
Cumartesi
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Aydın: Eğitimde kaliteyi yükseltin

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde yapılan değerlendirme toplantısına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, eğitim kalitesinin yükseltilmesi uyarısında bulundu. Aydın gelecek  yıl müfredatın değişeceği için okulların hazır hale getirilmesini istedi

Öğretmenevi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın’ın yanısıra İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, Şube Müdürleri Selim Kurtoğlu, Hüseyin Özfişek, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Ayrancı, İlköğretim Müfettişi Ahmet Savaş ve ilçedeki müstakil okul müdürleri katıldı.

Birinci kanaat döneminin, il ve ilçedeki eğitim öğretim ile ilgili çalışmaların görüşüldüğü toplantıda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, ilçenin eğitim-öğretimi hakkında bilgi verdi.

İl ve ilçelerdeki eğitim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Cevdet Aydın, il genelindeki eğitimle ilgili kampanyaların, Temel Eğitime Destek Projesi’nin ve eğitimde kalitenin yükseltilmesi ile ilgili çalışmaların başarıyla devam ettiğini belirtti.

Eğitimle ilgili kampanyalarda okul müdürlerinin etkin rol almasını isteyen Cevdet Aydın, her şeyi devletten bekleme devrinin bittiğini, okul müdürlüklerinin eğitimde kaliteyi artırmak için projeler üretip uygulamaya koyması gerektiğinin altını çizerek, "Çalışan, çalışkan müdürler istiyorum" dedi.

İlçeye okul yapımı ve öğretmen ataması konusunda gereken hassasiyetin gösterildiğini vurgulayan Aydın gelecek öğretim yılında müfredatın tamamen değişeceğini bunun için okulların hazır hale getirilmesini istedi. Pilot olarak seçilen ilde büyük başarılara imza atıldığını belirten Aydın, yeni müfredat hakkında bilgi vererek, yeni müfredatla öğretim sistemini ezberden kurtararak, sorgulayan, yorumlayan, düşünen ve öğrenmeyi öğrenen nesiller hedeflendiğini söyledi. İlçedeki eğitimle ilgili sorunları müdürlerden dinleyen Cevdet Aydın, müdürleri uyararak, "Makam hedefiniz olmasın. Çalışan hakkını alır. Kalite yükseltme çalışmalarına ağırlık verin" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 13:58:31
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:34:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?