24
Mayıs
2024
Cuma
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Besicilere 'birlik olun' çağrısı

Vezirköprü İlçe Tarım Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Sağlık Teknisyeni Mustafa Kazlı, besicilere Samsun’da faaliyet gösteren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne (DSYB) üye olma çağrısı yaparak, birlikten güç doğacağını kaydetti.

Veteriner Sağlık Teknisyeni Mustafa Kazlı, Tarım İl Müdürlüğü tarafından ayda bir yayınlanan Santim Dergisi’nde yaptığı açıklamada, "Ülkemizde hayvan yetiştiricilerimiz üstün verimli hayvan yetiştirmek ve özellikle de ürettiklerini pazarlama konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Yetiştiricilerimiz ürettiklerini daha kolay ve değerinde pazarlayabilmeleri için kendi aralarında teşkilatlanmaya gitmeleri ve hayvan yetiştiriciliği ile ilgili sorunlarını toplu olarak çözmeleri, AB kapısını aralayan ülkemizde hayvanlarımızın ve ürettiğimiz süt miktarının kayıt altına alınması gerekmektedir. Bütün bu ihtiyaçları karşılamak üzere yetiştirici birlikleri mevcuttur" dedi.

Samsun ilinde "Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği"nin mevcut olup, Vezirköprü ve Bafra İlçeleri’nde birer şubesi bulunduğunu hatırlatan Mustafa Kazlı, DSYB’nin damızlık hayvanların kayıt altına alınması, süt verimlerinin kontrolü ve kaydedilmesi, üyelerinin hayvanlarının pazarlanması gibi faaliyetlerde bulunduğuna işaret etti. Kazlı, bu faaliyetlerin daha geniş tabana yayılabilmesi ve sonuç alınabilmesi için üye sayısının artırılması gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 14:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?