23
Mayıs
2024
Perşembe
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Bilgi yarışması birincisi: Anadolu Lisesi

Vezirköprü'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde liseler arası "Bilgi ve Kültür" yarışması yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Atatürk İş Merkezi konferans salonunda yapılan yarışmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler izledi. Yarışmadan önce bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, amaçlarının öğrenciler arasında kuru bilgileri yarıştırmak değil, bilgili, kültürlü, hoşgörülü ve demokratik düşünen, birbirine saygılı nesiller yetiştirmek olduğunu ifade etti. Aslan, başarma heyecanı ortamı oluşturmanın yanı sıra, kendi gönlünde bütün okulların birinci olduğunu söyledi. Aslan, icra edilmeyen bilginin bir işe yaramadığını belirterek, öğrencilerden öğrendiklerini hayata geçirmelerini istedi.

Branş öğretmenleri tarafından hazırlanan 20 sorunun sorulduğu yarışmaya 6 lise, 3’er kişilik yarışma grubuyla katıldı. Büyük bir çekişme içinde geçen yarışma sonunda Anadolu Lisesi 150 puanla birinci, Vezirköprü Lisesi 140 puanla ikinci olurken 3 lise ise yarışmayı 80 puanla kapattı. Birinci olan Anadolu Lisesi’nin il birinciliğinde ilçeyi temsil edeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2005 Cuma 13:27:21
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 11:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?