15
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Bu proje Karadeniz'de tek

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan 'Toplu Basınçlı Sulama Sistemi Projesi', Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kabul gördü.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı(KKYDP) kapsamında Tarım İl Müdürlüğü'ne yapılan 82 adet projeden 45'inin kabul görerek bakanlığa gönderilen projelerden sadece Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği'nce hazırlanan 'Toplu Basınçlı Sulama Sistemi Projesi' kabul edildi.

KKYDP çerçevesinde 3. etap proje başvuru kapsamında Vezirköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği tüzel kişilik olan Güldere köyü sulama göledinden DSİ tarafından açık kanallarla salma sulama usulü sulamanın toplu basınçlı yağmurlama projesine dönüştürülmesi için proje hazırlayarak başvurduklarını söyleyen Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, "Bu proje sayesinde tarla başlarına kadar gelecek kapalı basınçlı boru sistemi için köylüler istekliler. Projenin uygulamaya geçişinde, inşaat alımları, kontroller ve projenin raporlandırılması kaymakamlıkça görevlendirilecek konunun uzmanı kamu görevlisi teknik elemanlarca yürütülecek. Bu proje Karadeniz'de tek. 12 ayda bitecek olan bu proje ile Güldere köyünde toplam 980 dekar arazi yağmurlama ve ihtiyaç duyulması halinde de damlama sulama sistemine geçeceğinden gerek ürün miktarlarında gerekse ürün çeşitliliğinde artış olacaktır. Bu teknik sulama sistemi ile küresel ısınma yaşanan dünyamızda olması gereken şekliyle su kontrol altına alınarak yeteri kadar kullanılarak salma sulama ile erozyona yol açan sorunlar giderilmiş olacaktır" dedi.

Toplam maliyeti 400 bin YTL olan projenin 4'te 3'ü Tarım Bakanlığı'nca hibe edilecek; 4'te 1'i olan 100 bin YTL ise Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından karşılanacak. Ayrıca projenin hazırlanması için yapılan ihale için de kaymakamlık tarafından 18 bin 290 YTL ödendiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 16:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?