26
Mayıs
2024
Pazar
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Çocuklar bayramlarını doyasıya kutladı

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.


Tören, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Köprülü Mehmet Paşa Stadyumu’nda devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Kaymakam Erol Karaömeroğlu, İlçe Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı İlker Emirze ve Belediye Başkanı Sadık Edis, öğrenci ile vatandaşların bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Arslan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Arslan, “89. yılını sevinçle, coşkuyla ve bir o kadar da gururla idrak ettiğimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışının bayramlaşan hali olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz. 23 Nisan 1920'de Anadolu'nun kalbinde tutuşan milli egemenlik meşalesi, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun da en önemli habercisi ve temeli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk'ün yıkılan bir imparatorluğun külleri arasından, şaha kaldırdığı milletinin eşsiz kabiliyetlerine güvenerek, irfanla açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi sayesindedir ki, bugün ülkemizin dört bir yanında meydanlarda bayram yapılmaktadır” dedi.
Öğrenciler tarafından okunan şiir ve gösterilerle devam eden tören, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve tören geçişiyle son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:17:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?