29
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Devlet hastanesine kalite belgesi

Samsun'un Vezirköprü Devlet Hastanesi, 4 aydır sürdürülen çalışmalar sonucunda ISO 9001-2000 kalite belgesini almanın sevincini yaşıyor.

ISO 9001-2000 kalite belgesi, eğitim danışmanları Turan Güngör ve Ercüment Saral tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Muzaffer Al'a verildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başhekim Opr. Dr. Muzaffer Al, 4 aydan beri sıkı bir çalışmanın meyvesinin almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ekip ruhuyla başarıyı yakaladıklarını vurgulayan Al, “Sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek için bu çalışmayı yaptık. Hastanemizde teknik konu ve ameliyathane olarak sorunumuz yok. Sadece personel eğitimiyle ilgili sorunlarımız var, onları da başlattığımız hizmet içi eğitimlerle gidermeye çalışıyoruz. Poliklinik bazında günlük ortalama bin hastaya muayene hizmeti veriyoruz. Vezirköprü Devlet Hastanesi olarak hedefimiz, hizmet almaya gelen vatandaşımıza hizmetin en iyisini sunmak” dedi.

Kalite belgesi alınma sürecinden bahseden Başhekim Al, şunları söyledi: “Uluslararası bir kalite belgesi olan ISO 9001-2000 kalite yönetim sisteminin hastanemizde uygulanmaya başlanmasıyla öncelikle kalite konseyi oluşturulduk. Sistem şartlarını yerine getirmek için tüm çalışanların görev, yetki ve sorumlulukları belirtildi, birimlerin çalışma standartları oluşturuldu, birimlerin ve hastanemizin hedefleri belirlendi. Tüm hastane çalışanları, kalite bilincinin kazandırılması amacıyla hizmet içi eğitime tabi tutuldu. Bunun yanı sıra bir kalibrasyon firmasıyla anlaşmaya vararak, hastanedeki bütün cihazlar ile araç ve gereçler tekrardan test edildi. Uluslararası akreditasyonu bulunan, sertifikasyon veren firmalardan biriyle anlaştık ve onların denetimine tabi tutulduk. Çalışmalarımızda emeği geçen bütün ekip arkadaşlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:23:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?