22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Eğitimde 1. dönem değerlendirmesi

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde 2006-2007 eğitim-öğretim yılı 1. dönem değerlendirme toplantısı, Kız meslek Lisesi'nde yapıldı. 

Toplantıya İlçe Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Selim Kurtoğlu, Hüseyin Özfişek ve okul müdürleri katıldı. İlçe Kaymakamı Adem Arslan, eğitimde ilk dönem olarak istediklerini büyük ölçüde elde ettiklerini söyledi. Arslan, "Okul müdürlerimizin gayretleriyle bu yılki okul öncesi eğitimde hedefimiz olan 1000 öğrenciye ulaştık. İlçemizin tarihinde en fazla kurs bu yıl açıldı. Okullarımızın fiziki şartlarını düzeltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hala 1'den 5'e kadar bir öğretmenin okuttuğu çocuklarımız var. Bu, Vezirköprü'ye yakışan tablo değil. İlçemizde 160'dan fazla ilköğretim okulu var. Bunun 121 tanesinde birleştirilmiş sınıf olarak eğitim görüyor. Birleştirilmiş sınıfları kaldırmak için acil eylem planı hazırladık. İkinci dönem birleştirilmiş sınıf olan bazı okullarımızı kapatıp taşımalı eğitim yapacağız. İyi bir çalışmayla 2-3 yıl içersinde bu sorunları çözeceğimize inanıyorum" dedi. 

Öğrencilere verilmek üzere 100 temel eserden 40 temel eseri okul müdürlerine dağıtan Kaymakam Adem Arslan, iş adamlarının desteğiyle alınan kitapların okullar kapatılmadan öğrencilere dağıtılmasını istedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 17:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?