20
Mayıs
2024
Pazertesi
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Genç öğretmenler yeminle göreve başladı

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde stajyerlikleri biten 45 aday öğretmen, ant içerek görevlerine başladılar.

Atatürk İş Merkezi’nde yapılan kutlama programına İlçe Kaymakamı Veysel Özgür, Belediye Başkanı Osman Özer, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Aslan, Emniyet Müdürü Bilal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Sami Pala, İl Genel Meclisi Daimi Encümeni İbrahim Şahin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Atatürk’ün Öğretmenlere Hitabı okundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili İbrahim Aslan, öğretmenlerin kalkınmanın ve eğitimin yapıtaşı olduklarını belirterek, onlarsız olmaz dediğimiz öğretmenlerin nesillere iyiliği, doğruluğu, çalışkanlığı, milli ve manevi değerleri, sevgiyi, saygıyı, hür ve bağımsız yaşamayı Atatürkçülüğü öğrettiğini, karanlığı aydınlatan bir ışık cehaletin düşmanı olduklarını söyledi. Aslan, "Öğretmenler insan mimarlarıdır. Çağdaş bilgilerle gençliği donatacak, birlik ve beraberliğin simgesi Atatürkçü nesiller yetiştireceksiniz. Hepinizi kutluyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in mesajından sonra emekli öğretmenlere takdir belgeleri verildi. Stajyerlikleri biten 45 aday öğretmen ant içerek görevlerine başladılar. Öğretmenler Marşı ve şiirlerin okunması ile tören sona erdi.

SAMSUN-VEZİRKÖPRÜ (İHA) -
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 11:59:43
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?