23
Mayıs
2024
Perşembe
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Göletler balıkçılığa açıldı

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde, amatör su ürünleri avcılarına olta ucuna bağlanan paraşüt ve tırıvırı kullanımı yasaklandı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yayımlanan Denizlerde ve İç Sularda Amatör Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 36-2 numaralı sirkülerin 5. bölüm 11. maddesine göre olta ucuna ağ, tırıvırı ve paraşüt düzeneği takılarak avcılık yapılmasının doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaklandığı belirtildi.

Söz konusu malzemelerin satılmaması konusunda av bayilerinin dikkati çekilerek, bu tür araçların kullanılması ile balık neslinin yok olmasına, suya atış sırasında veya su içerisinde takılıp koptuğunda kendine takılan balıkların ölmesine, ölü balıkları yemek için gelen diğer balık, ördek, yengeç, karabatak, balıkçıl, su samuru gibi canlıların tırıvırıya dolaşması sonucunda boğularak ya da açlıktan ölmesine sebep olduğu ifade edildi.

1 Nisan’da başlayıp temmuz ayına kadar devam edecek olan balık avlama yasağı süresince denetimlerin çok sıkı bir şekilde yapılacağı belirtilerek, vatandaşların mağdur olmamaları için kurallara uyması istendi.

Öte yandan, ilçedeki balıkçılığa elverişli göletlerin balıkçılığa açıldığı, göletlerin balıkçılık ve piknik yeri olarak kiraya verileceği bildirildi. Bu yıl ilçedeki Aşağınarlı, İncesu, Bahçekonak, Karabük ve Duruçay Göletleri’ne 80 bin aynalı sazan yavrusu atıldığı, ilk uygulamanın Kılıçgüney ve Duruçay Göletleri’nde yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 12:58:31
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 14:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?