15
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Kaymakam ırgatlık yaptı

Samsun'un Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, 1. kat asfalt çalışmalarını incelemek üzere gittiği Esen köyünde tırpanla buğday biçti.

İlçeye bağlı Gömlekhisar-Esenköy arasında yapılan 3 kilometrelik 1. kat asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Arslan, Esenköy'de buğday hasat sonu nedeniyle düzenlenen geleneksel Kestillik Günü'ne de katıldı. Vezirköprü Belediye Başkanı Osman Özer, Göl Belediye Başkanı Ahmet Avcı, Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer ve köylülerin katıldığı kutlamalarda Esen Köyü Muhtarı Arslan Aydınlı, Kestillik'in gelecek yıla bolluk ve bereket getirmesi için buğday hasadının sonunda sona kalan buğday tarlasında bir miktar buğdayın kesilerek tarlada bırakılmasının ardından köylüye yemek verdiklerini ve bu etkinliği geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.

Kaymakam Arslan'ın eline aldığı tırpanla, gelecek yıla bolluk ve bereket getirmesi için tarlaya girerek usta çiftçilere taş çıkartırcasına buğday biçmesi köylüler tarafından ilgiyle izlendi. Daha sonra verilen yemekle Kestillik kutlamaları son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 13:03:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MAHMUT KAYA,GEBZE IP: 88.243.177.xxx Tarih : 28.07.2007 21:22:15
kaymakmamıza burdan şükranlar.böyle olduğu müddetçe tarım ve hayvancılık ölmeyecek.EN AZINDAN MOTİVE EDİCİ BİR OLAY.