15
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Kızılay'dan yardım eli

Türk Kızılayı, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde evi yanan aileye yardımda bulundu. Her zaman mağdur vatandaşların yardımına koşan Kızılay, şefkatli ellerini bu kez, Vezirköprü'nün İmircik köyünde oturan Onat ailesine uzattı.

Türk Kızılayı Afet Müdahale ve Yardımlar Yönetimi Psikososyal Uzmanı İrem Yeniokatan tarafından Ankara'dan getirilen çamaşır makinesi, üçlü ocak, mutfak seti, çamaşır deterjanı ve battaniye, aileye teslim edildi. Eşyaların teslim edilmesi sırasında Kızılay Vezirköprü Şube Başkanı Nuri Cömert de hazır bulundu. 1.5 ay önce elektrik kontağından evi yanan Azizi Onat(35), yangından yalnızca kendi canlarını kurtarabildiklerini, annesi, kız kardeşi ve kaynıyla birlikte aynı evde 10 kişi oturduklarını, evleri yandığı için şu anda köyün okulunda kaldıklarını söyledi.

Türk Kızılayı Afet Müdahale ve Yardımlar Yönetimi Psikososyal Uzmanı İrem Yeniokatan, "Aziz Onat adlı mağdur vatandaşımız, Ankara Kızılay Genel Merkezimize başvurarak evinin yandığı ve maddi durumun iyi olmadığını söyleyerek yardım talebinde bulundu. Bizde, mağdur vatandaşımızın yarasını biraz da olsa sarmaya çalıştık. Türk Kızılayı her zaman her yerde mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek" diye konuştu.

Kızılay Vezirköprü Şube Başkanı Nuri Cömert de Kızılay'ın kara gün dostu olduğunu belirterek, gücü olan insanların Kızılay'a destek vermeleri çağrısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 19:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?