22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Köyler kanalizasyona kavuşuyor

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, Sosyal Riski Azaltma Projesi(SRAP) kapsamında hazırlanan projeyle 10 köye kanalizasyon yapılmaya başlandığı bildirildi. 

İlçe Özel İdaresi teknik elemanlarınca keşfi yapılarak projelendirilen Şentepe, Habifakı, Karanar, Sarıalan, Öğürlü, Esentepe , Saraycık, Tekkekıran, Samur ve Mezra köyleri kanalizasyonunun 300 bin YTL'ye mal olacağı belirtildi. Kanalizasyon çalışmalarının 195 milyarının SRAP kapsamında bakanlık tarafından, diğer kısmının ise Sosyal Yardımlaşma ve İlçe Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme birliği destekli devlet-vatandaş işbirliğiyle gerçekleştirileceği ifade edildi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama bulunan İlçe Kaymakamı Adem Arslan, "Altyapı yatırımları açısından yeterli ve gerekli çalışmaların yapılmadığı bu köylerimizde kanalizasyon şebekesinin bulunmaması nedeniyle köy içerisindeki pis ve atık sular kontrolsüz bir şekilde alıcı ortama verilmekte, bu da özellikle bütün köy halkının sağlığını ciddi şekilde tehlikeye sokmaktadır. Bu tehlikeyi, sağlık açısından büyük önem taşıyan bu sorunu gidermek ve köylerde yaşayan vatandaşların sağlıklı, temiz bir ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla 10 köyümüzün kanalizasyon projelerini hazırladık. Bu çalışmalarda 41 bin 500 metre şebeke hattını aldık. 10 köyün mahalleleriyle birlikte gerekli olan 70 bin metre şebeke hattı ve doğal arıtma sistemleriyle yapılacak kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla bu köylerde yaşayan insanların sağlığını tehdit eden atık suların oluşturduğu bulaşıcı hastalıklara neden olan mikropları ortadan kaldırmak için sağlıklı bir ortam ve modern hayatın gereği olan düzenli bir çevre oluşturulmuş olacaktır" dedi. 

Arslan, Vezirköprü'de altyapı sorunu olan köy ve mezra bırakmamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 13:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?