16
Mayıs
2024
Perşembe
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Muayeneye gitti, cenazesi çıktı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir kişi, ayağındaki ağrı için gittiği Vezirköprü Devlet Hastanesi'nden 4 saat sonra cenazesi çıktı.

Edinilen bilgiye göre, dün saat 15.00 sıralarında sağ ayağındaki ağrı sebebiyle Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne giderek Dahiliye Uzmanı Dr. Ferhan Pakiz'e muayene olan Ömer Eroğlu (46), yapılan muayeneler sonunda sağ ayak parmağında damar tıkanıklığı olduğu ve birkaç gün hastanede yatarak tedavi görmesi gerektiği kendisine söylendi. Bunun üzerine saat 16.30'da işlemlerini yaptırarak hastaneye yatırılan Ömer Eroğlu, saat 16.45 sıralarında mide koruyucu olarak yapılan bir iğnenin alerji yapması üzerine fenalaştı. Eroğlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Ferhan Pakiz, bu tür alerjik reaksiyonların tıpta 20 binde bir yaşandığını söyledi. Hastanın daha önceden de evde yemek yediğinde vücudunda kaşıntılar başladığında acil servise gelerek burada hiçbir müdahale yapılmadan 1-2 saat yattıktan sonra düzelerek evine gittiğini belirten Dr. Ferhan Pakiz, "Ömer Eroğlu, sol ayağında diz altından ayak parmak uçlarına doğru ağrılar olduğu şikayetinde bulunarak bana geldi. Yaptığım muayeneler sonunda sol ayak parmaklarında damarda tıkanıklık olduğunu tespit ettim. Hastanede yatmasını ve tedavinin hastanede yapılmasını söyleyerek servise gönderdim. Hastaya damar açıcı ilaçlar uygulayacağımız için önce mide koruyucu olan Nevofam iğnesi yapılmasını söyledim. 20 binde bir rastlanabilecek bir olayla hasta iğne yapılır yapılmaz alerjik reaksiyona girmiş. Acildeki doktor arkadaşlarla anında müdahale ettik, aşağı yukarı 45 dakika falan kurtarmak için çaba sarf ettik ama maalesef kurtaramadık. Bu bir iğne
olmayabilirdi. Günlük hayatımızda kullanılan bir haptan da olabilirdi. Bu tür reaksiyonları önceden anlamak mümkün değil. 20 binde bir ihtimal olarak bu tür alerjik reaksiyonlar tıp ta var" dedi.

AK Parti Vezirköprü İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan 3 çocuk babası Ömer Eroğlu, bugün Köprülü Mehmet Paşa Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra toprağa verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2007 Cumartesi 19:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mecit göcen IP: 88.252.5.xxx Tarih : 29.11.2007 12:28:49

allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ömer amca çok sevdiğimiz bir amcamızdı allah ailersine sabırlar versin. vezirköprü devlet kastahanesi yetkilileri buna benzer olaylar üzerinde birazdaha dikkatli olmlalı bence