22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Muhtar eşlerine seminer

Samsun'un Vezirköprü İlçe Kaymakamlığı tarafından muhtar eşlerine yönelik, "Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenliği ve Bulaşıcı Hastalıklar" konulu bir konferans verildi. İlçe Kaymakamı Adem Arslan, başlık parasının kaldırılması için muhtar eşlerinden yardım isteyerek, "Başlık parası Vezirköprü'ye yakışmıyor" dedi. 

Konferansa İlçe Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan, Sağlık Grup Başkanı Dr. Belgin Kıranalan, İlçeTarım Müdürü Dursun Okur ve muhtar eşleri katıldı. İlçe Kaymakamı Adem Arslan, seminerde yaptığı konuşmada, kaymakamlık olarak bundan sonraki çalışmalarda da önceliğin hep bayanlar olacağını vurguladı. Arslan, "Muhtar arkadaşlarımız köyün yolu, suyu ve kanalizasyonu gibi sorunları çözmeye çalışırken, muhtar eşleri de köydeki bayanların sorunlarının çözümünde bize yardımcı olacak. Muhtar eşleri, burada kendilerine anlatılanları köydeki bayanlara anlatarak büyük bir destek sağlamış olacaklar. Kendilerini her zaman muhtar arkadaşların arkasında destek olarak görüyoruz" dedi 

İlçenin köylerinde başlık parası alındığını, bunun Vezirköprü insanına yakışmadığını ifade eden Kaymakam Arslan, muhtar eşlerine seslenerek, "Çocuklarınız üzerinde ayrım yapmadığınıza inanıyorum. Vezirköprü'müze yakışmayan başlık parası sorununu da sizler sayesinde inşallah çözeceğiz" diye konuştu. 

İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Necla Topcu ve İlker Hancı, "çiftlikten sofraya gıda güvenliği" konusunda, Sağlık Grup Başkanlığı'ndan Dr. Özgür Yamanlar da "bulaşıcı hastalıklar" hakkında konferans verdi.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 15:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?