16
Mayıs
2024
Perşembe
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Şadırvan değil pislik yuvası

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, Mehmet Paşa Mahallesi'nde bulunan Kale Camisi'nin çöplüğü andıran şadırvanı, burayı kullananların sağlığını tehdit ediyor.

Mahalle Muhtarı Aslan Fişekçi'nin Vezirköprü Sağlık Grup Başkanlığı'na yaptığı şikayet üzerine görevli memurlar tarafından yapılan kontroller sırasında şadırvanın su deposunun üstünde pis ve kullanılmayan eşyalara ve binlerce fare pisliğine rastlandı. Şadırvanın üstünde bulunan evin atık su borularının şadırvanın deposunun üstünden geçmesi ise incelemeye gelen görevli sağlık memurlarını şaşkına çevirdi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olan ve 13 çeşmesi bulunan Kale Camisi Şadırvanı'ndan, camiye namaz kılmak için gelen vatandaşlar abdest alıyor, şehirde su kesintisi olduğu zaman ise mahalle sakinleri bidonlarını buradan doldurarak evine götürüyor. Şadırvan, üzerindeki pislikler nedeniyle adeta mikrop saçıyor.

Sağlık Grup Başkanlığı'na bağlı sağlık memurlarının kontroller sonunda kullanılması son derece sakıncalı olan şadırvan hakkında tutanak tutuldu. Tutanakta şu ifadelere yer verildi: “Şadırvanın içi pis ve temizlenmesi gerekir. Şadırvanın üstünde bulunan kapak yenilenmeli. Deponun üstünde bulunan pis ve kullanılmayan eşyalar kaldırılmalı ve fare ile mücadele yapılmalı. Pis atık su borusu da deponun yanından kaldırılmalı.”

Tutulan olumsuz tutanağa rağmen, mahalle sakinlerinin şadırvanı kullandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 12:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bayram özkahraman IP: 85.101.76.xxx Tarih : 23.09.2007 21:31:18

BEN BİR SAMSUN VEZİRKÖPLÜ'LÜ OLARAK MEHMET PAŞA MAHALLESİNİ KINIYORUM LÜTFEN GEREKLİ OLAN TEMİZLİK YAPILSIN TEMİZLİK İMANDAN GELİR LÜTFEN AMA LÜTFEN TEMİZLİK YAPILSIN