18
Mayıs
2024
Cumartesi
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Sofraların baş tacı, 'Vezirköprü Eriklisi'

Vezirköprü'de, Kız Meslek Lisesi tarafından yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde "Geleneksel Yemek Yarışması" düzenlendi.

Atatürk İş Merkezi Konferans Salonu’nda, bayanlara yönelik yapılan yıl sonu okul gecesine, İlçe Kaymakamı Veysel Özgür’ün eşi Elif Özgür, Garnizon Komutanı Sadık Çolak’ın eşi Remziye Çolak, Adalet Komisyonu Başkanı Süleyman İnce’nin eşi Rabia İnce, Belediye Başkanı Osman Özer’in eşi Gülseren Özer ve bayan davetliler katıldı.

Öğrencilerin step gösterileriyle başlayan gecede bir konuşma yapan Kız Meslek Lisesi Müdiresi İmren Kıvrak, yerel yemeklerin günden güne unutulmaya yüz tuttuğunu, bu nedenle 4 yıldır yöresel yemeklerle ilgili yarışma düzenlediklerini, bu yıl da yine yerel bir yemek olan "Vezirköprü Eriklisi" adlı yemek için yarışıldığını belirterek, bu yöresel yemeği herkesin sofrasında görmek istediklerini söyledi.

Okulun tekstil-konfeksiyon bölümü öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı defile gösterisi büyük beğeni topladı. Çeşitli hediyelerin verildiği çekilişin ardından müzik eşliğinde bayanlar doyasıya eğlendi.

Üç kişilik jüri tarafından yapılan değerlendirme sonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yemek yarışmasında birinci olan Habibe Bozkurt’a ödülünü İlçe Kaymakamı Veysel Özgür’ün eşi Elif Özgür verdi. Yarışmada ikinciliği Ayşegül Gerizli, üçüncülüğü ise Faika Gider kazandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2005 Cumartesi 14:31:54
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 13:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?