22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Sokaklar başıboş köpekten geçilmiyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde sokaklarda gruplar halinde geçen başıboş köpekler, vatandaşı tedirgin ediyor.

deta köpek istilasına uğrayan Vezirköprü'de başıboş köpekler hem trafiği aksatıyor hem de vatandaşı korkutuyor. Sayıları gün geçtikçe artan köpekler, çöplere akın etmeye, etrafa saldırmaya başladı. Büyük bir sorun haline gelen köpekler, sürücülere de zor anlar yaşatıyor.

Başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok vatandaşı rahatsız eden başıboş köpek sorununa çözüm bulunması istendi. Başıboş köpeklerin zaman zaman kendilerine saldırdığını ifade eden ilçe halkı, sahipsiz köpekler yüzünden rahatça sokağa çıkamaz hale geldiklerini belirterek, belediye ekiplerinin bir an önce buna bir önlem almasını istediler.

Köpekleri görünce yollarını değiştirdiklerini ifade eden vatandaşlar, başıboş köpeklerin okul giriş ve çıkışlarında çocuklara zarar vermelerinden korktuklarını kaydederek, "Bu köpeklerin biran önce belediyece toplanmasını istiyoruz. Okullar açılıyor. Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde okullarına giderken, köpeklerin çocuklarımıza saldırmasından korkuyoruz. Bu durumdan çocuklarımız da tedirgin oluyor. İlla bir kaza olduktan sonra mı önlem alınacak? Belediye bu köpekleri biran önce toplamalı" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 18:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?