16
Mayıs
2024
Perşembe
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Mustafa Tunç İlköğretim Okulu'nda yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Okulun öğretmeni Melek Uzun tarafından hazırlanan tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Tatbikatta öğrenciler, Okul Müdürü Hasan Dursun, Sivil Savunma Kol Öğretmeni Melek Uzun gözetiminde uygulamalı eğitim yaptı. Okulun rehberlik dersinde sirenlerin çalmasıyla başlayan yangın tatbikatında öğrenciler sınıflarından çıkarak düzenli şekilde okul bahçesinde toplandı. Tatbikat gereği okulda mahsur kalan öğrenciler ve personel, ekiplerce kurtarıldı. Deprem tatbikatı sırasında ilk olarak temsili olarak 112 Acil Servis telefonla aranarak yaralılar bildirildi. 112 ekibi okul binası içinde mahsur kalanları sedye ile taşıyarak kurtardı.

Okul bahçesine çıkartılan yaralıların tedavisi yapıldı. Okul bahçesinde yakılan temsili ateşi söndüren öğrenciler, okul bahçesinde pişirdikleri yemekleri de depremzedelere dağıttı. Tatbikat sonunda Mustafa Tunç İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Dursun, uygulamalı olarak görmüş oldukları yangın ve deprem gibi doğal afetlerde alınması gereken önlemler konusunda öğrencilere çeşitli bilgiler verdi. Yangın ve deprem gibi doğal afetlerde öğrencilerin bilinçlendirilmesi bakımından tatbikatların son derece önemli olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 16:28:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar kaya IP: 88.230.107.xxx Tarih : 23.11.2007 15:09:16

melek hocamı canı gönülden destekliyorum