22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Traktörlü taşımalı eğitim

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde, öğrenciler okula traktör kasasında tehlikeli bir şekilde taşınarak götürülüyor. 

Beşpınar köyüne 4 kilometre uzaklıktaki Dere Mahallesi'nde oturan 18 öğrenci, okula traktör kasasında götürülüp getiriliyor. Üstü brandayla örtülen traktör römorkörüne konulan oturaklarda oturan öğrencilerin tehlikeli yolculuğu görenlerin tepkisine neden oluyor. 17 yıl önce ham yol olarak açılan yollarının bozuk ve çamurlu olduğunu, yağmur yağdığında ulaşım sorunu çektiklerini belirten Dere Mahallesi sakinleri, çocuklarını Beşpınar Köyü İlköğretim Okulu'na traktör sırtında göndermek mecburiyetinde kaldıklarını söyledi. Kar ve yağmur yağdığı zaman çocuklarının okula gidemediklerini ifade eden köylüler, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istedi. Köy sakinlerinden 32 yaşındaki Ramazan Ayhan, "Defalarca durumumuzu bildiren dilekçeler verdik. Bize diyorlar ki, 'Burası haritada görünmüyor." Burası Türkiye değil mi?" diyerek tepkisini dile getirdi. 

63 yaşındaki Hanim Savakcı da, "Bizim yolumuz yok. Köye araba inmiyor, çocuklarımız tehlike içinde okula gidiyor. Hastamız olsa araba inmiyor, traktör çıkmıyor. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz" diye konuştu. Öğrenciler, okula her gün traktör sırtında korkarak gittiklerini kaydederek, "Okumak istiyoruz ama yağmur yağdığında yolun çok çamur olması nedeniyle çoğu zaman okulumuza gidemiyoruz. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz" dediler.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 13:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut kaya IP: 88.241.2.xxx Tarih : 8.06.2007 18:13:26
şu halimize burdan acımak geliyor kahroluyorum arkadaşlar yav bu devirde bu iş çok çirkin