22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Vezirköprü, Safranbolu gibi olacak

Samsun'un Vezirköprü ilçesinin tarihi dokusu ve kültürel özellikleri nedeniyle Tarihi Kentler Birliği'ne üye olduğu bildirildi.

Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkanı Osman Özer'in 3 ay önce birliğe müracaat ettiğini söyleyerek, "Birlik, üyeliğini dondurmasına rağmen ilçemizi ÇEKÜL'n de destekleriyle üye kabul etti" dedi. Belediye Başkanı Osman Özer'in, ağustos ayı sonunda Şanlıurfa'da yapılacak "Tarihi Kentler Birliği Toplantısı"na da davet edildiği öğrenilirken, Kaymakam Arslan, "Şimdi Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun da destekleriyle ilçemizin sokaklarını canlandıracağız. Vezirköprü'yü, Safranbolu, Beypazarı gibi yapacağız" diye konuştu.

Arslan, Vezirköprü'nün tarihinin M.Ö. 3-4 binli yıllara dayandığına da dikkat çekerek, tarihi eserlerin zaten restorasyonunun yapıldığını, bu noktadan sonra evlerini de restore ettireceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 17:30:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yaşar kaya IP: 88.254.79.xxx Tarih : 20.08.2007 12:20:25
yani sevgili hemşerilerim kusura bakmayında yeni başkanınız özer efendi sadece kendini düşünüyor gibi birazda vatandaşları düşünsün diye buralardan uyarmak isterim tatlı dille ama bunu8 anlayacak insan nerde ANKARADAN SAYGI VE SEVGİLERİMLE AYAK RAŞAY