18
Mayıs
2024
Cumartesi
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Vezirköprü'de sigortalı tarım alanlarında hasar tespiti

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde 11 Mayıs Salı günü yağan doludan etkilenen ekili tarım alanlarında kısmi hasar tespitlerine başlandı.
Sigorta Şirketleri Ortak Organizasyon Temsilciliği olarak kurulan Tarım Sigortaları Vakfı Bölge Koordinatörü Saadettin Karaaslan ve eksper Dursun Okur, Basri Cerit tarafından yürütülen çalışmalarda ekili alanlara verilen zarar tespiti yapılıyor. Hasar tespitine tarım alanlarını sigorta ettiren vatandaşların ihbarı üzerine başlandığı, tüm ihbarların değerlendirileceği belirtildi.
Tarım Sigortaları Vakfı Çorum Bölge Koordinatörü Saadettin Karaaslan, yağan dolunun özellikle buğdayları etkilediğini, buğdayların başağı besleyen besleme yaprağının kırıldığını, bu durumun başağın zayıf kalmasına neden olduğunu ve beslenemediğini belirterek, zarar gören buğdayların erken hasada gelerek miktar ve kalite kaybına neden olduğunu söyledi.
Karaaslan, bunun geçici bir tespit olduğunu, hasat mevsiminde de tespit yapılarak çiftçilerin mağduriyetlerinin giderileceğini ifade etti. Konu hakkında çiftçileri bilgilendiren Karaaslan, gerekli ihbarın 5 gün içinde yapılması gerektiğini, çiftçilerin mağdur olmamaları için mutlaka arazilerini sigorta yaptırmasının kendi menfaatlerinin bir gereği olduğunu belirtti.
İlçedeki sigortalı olup ihbar edilen bütün arazilerin geçici kısmi hasar tespiti yapılarak tutanakların ilgili vakfa gönderileceği ve kimsenin bu konuda mağdur olmayacağı bildirildi.
SAMSUN - İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2004 Salı 14:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?