16
Mayıs
2024
Perşembe
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Vezirköprü'de yol çalışmaları

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Belalan, Çorakdere, Susuz, Darıçay ve Darıçay Alanı köylerinin stabilize yol çalışmaları sürüyor. 

Samsun'dan gelen İl Özel İdaresi'ne ait mobil ekip ve Vezirköprü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği araçlarının yoğun çalışmalarıyla Belalan, Çorakdere, Susuz ve Darıçay köyleri arası 20 kilometrelik bölümünün bitirildiği belirtildi. Kalan 10 kilometlerik kısmın ise hava şartlarının elverişli olması durumunda 1 hafta içinde bitirileceği öğrenildi. 

Yol çalışmasıyla ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Adem Arslan, "İlçemize 92 kilometre mesafede bulunan Darıçay Alanı köylülerinin ulaşım sorunlarını biliyorduk. Havalarında iyi gitmesini fırsat bilerek Samsun'dan gelen ait mobil ekip ve ilçemizdeki araçlarımızla birlikte Belalan grup yolunun stabilize yol çalışmalarına başladık. 5 günlük çalışma sonunda 20 km'lik Belalan Çorakdere, Susuz ve Darıçay köyleri arasındaki yol çalışmalarını bitirdik. Geriye kalan 12 kilometrelik Darıçay Alanı yolunun hava şartları uygun olursa önümüzdeki hafta bitmiş olacak. Vezirköprü'nün 137 köyünün bulunması nedeniyle birikmiş sorunları da çok. İl encümen üyeleriyle birlikte yol, su, kanalizasyon ve eğitim sorunlarını imkanlarımız ölçüsünde çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Önümüzdeki yılki hedefimiz 250 km yol yapmak" dedi. 

Darıçay Köyü Muhtarı Arif Tanır da ulaşım sorunlarının çözülmesinden dolayı mutlu olduklarını, artık hastalarını sorunsuz bir şekilde ilçeye getirebileceklerini ifade ederek, "Yıllardır süren ulaşım sorunlarının çözülmesinde büyük çaba gösteren İlçe Kaymakamı Adem Arslan'a teşekkür ederim" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 14:33:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?