25
Mayıs
2024
Cumartesi
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Vezirköprü'den bin 100 Mehmetcik

Samsun'un Vezirköprü ilçesinden bin 100 kişi vatani görevini yerine getirmek için askere gidecek.


Askerliklerine 31 Aralık 2008 tarihinden önce karar aldıran er statüsündeki yükümlüler, 1989/1 tertip olarak 1. grupta askere sevk edilecekler. Asker adayları, 23-24 Şubat ve 8-10 Nisan 2009 tarihlerinde iki grup halinde silah altına alınacaklar.

Sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listeler askerlik şubesi ilan levhasına asıldı.


Konu hakkında yazılı bir basın açıklaması yapan Vezirköprü Askerlik Şubesi Başkanı Personel Binbaşı Yunus Nadi Erkut, "Askere alınacakların sevk evraklarını en geç 24 Şubat 2009 tarihine kadar almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından askeri mahkemeye verilerek cezalandırabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır" ifadelerini kullandı.
Askere gidecek olan 89/1 tertip gençler ilçe merkezinde ve köylerde düzenledikleri kına gecelerinde aileleri ve arkadaşlar ile birlikte eğlenerek moral depoluyorlar. Türkmen köyünden askere gidecek olan 11 genç düzenledikleri kına gecesinde şarkı ve türküler eşliğinde eğlenerek, vatani görevi yerine getirecek olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadılar.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 14:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?