22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Vezirköprü'ye yeni üretici birlikleri

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde, "Kırmızı Et Üreticiler Birliği ve Yağlı Tohum Bitkiler Üreticiler Birliği" kurmayı planlayan Tarım İl Müdürlüğü, Vezirköprü Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. 

İlçe Kaymakamı Adem Arslan ve Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci ile çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıda üretici birlikleri hakkında bilgi verildi. Vezirköprü'nün, hayvan varlığı bakımından en büyük ilçelerden biri olduğunu belirten Sadullah Kirenci, "Vezirköprü'de 63 bin küçük baş, 37 binde büyük baş hayvan mevcut. Avrupa Birliği ülkelerinde, gelişmiş ülkelerde hayvansal üretim bitkisel üretimin her zaman önüne geçmiştir. Tarım İl Müdürlüğü olarak hayvansal üretimi arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yağlı tohumlar üretiminde Vezirköprü Samsun'da yüzde 70 seviyesinde en fazla yağlı tohum bitkileri üretilen ilçe olması sebebiyle ayçiçeği yağı olmasa da ham yağın üretilebilmesi için bir fabrikanın kurulabiliriz" dedi. 

İlçe Kaymakamı Adem Arslan ise yaptığı konuşmada, "Vezirköprü'de üreticiler çağın getirdiği teknolojiden fazla yararlanamıyor. Bu nedenle birlikleri kurup her üreticimizin bir kooperatife üye olursa zannediyorum ki teknolojiden daha fazla yararlanma imkanı bulacaktır. Bu nedenle bu birlikler çok önemli" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 10:24:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?