27
Mayıs
2024
Pazertesi
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Vezirköprü'ye yüksekokul

Samsun'un en büyük ilçelerinden biri olan Vezirköprü İlçesi'ne, ilk yüksekokul açıldı. 

Vezirköprü Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen törende hem okulun açılışı gerçekleştirildi hem de 2006-2007 eğitim-öğretim sezonuna start verildi. Açılış törenine, Vali Yardımcısı Raif Özener, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, İlçe Kaymakamı Adem Arslan, Belediye Başkanı Osman Özer, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sadık Çolak, öğretim görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Kalpar, yüksekokulda Teknik Programlar Bölümü ile İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'nün bulunduğunu belirterek, eğitim-öğretime toplam 140 öğrenciyle başladıklarını söyledi.
İlçe kaymakamı Adem Arslan, Vezirköprü halkının yıllardır bu günü özlemle beklediğini ifade ederek, yüksekokulun ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına canlılık getireceğini vurguladı. 

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, günümüzde sanayinin istediği yetişmiş eleman kadrolarında önemli eksikliklerin bulunduğunu, bu tür yüksekokulların bu eksikliği gidermek için kurulduğunu kaydetti. Prof. Dr. Bernay, konuşmasında öğrencilere seslenerek, "Ülke zor günlerden geçiriyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Ondokuz Mayıs ismini taşıyan bir üniversitenin mensubusunuz. Ondokuz Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş savaşının başladığı tarihtir. Aynı zamanda bizim emperyalizme karşıda başımızı kaldırdığımız bir tarihtir. Sizler akıl ve bilimi takip edeceksiniz. Akıl ve bilimi takip etmeyenlerin sonunu Ortadoğu'da görebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti, aydınlık Türk gençliğinin üzerine kurulmuştur" diye konuştu. 

Samsun Vali Yardımcısı Raif Özener ise yüksekokulun ilçeye ve eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından yüksekokulun binasının arsasını bağışlayan Dursun Akçay'a, Belediye Başkanı Osman Özer'e ve Yüksekokul Koruma Derneği Başkanı Hayati Ağca'ya plaket verildi. 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Merkez Halk Oyunları Grubu'nun gösterilerinden sonra yüksekokulun açılışı yapıldı. Vali Yardımcısı Raif Özener, OMÜ Rektörü Prof.Dr. Ferit Bernay, İlçe Kaymakamı Adem Arslan ve Belediye Başkanı Osman Özer, kurdeleyi birlikte keserek açılışı gerçekleştikten sonra yüksekokulu gezdiler.
iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 09:03:17
Güncelleme :14 Ekim 2006 Cumartesi 09:14:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?