22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Yanlış beyan maaştan etti

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Narlısaray beldesinde oturan ve yaşlılık maaşı alan 14 vatandaş, tarım kredi kooperatifinden gübre alabilmek için arazilerini fazla gösterince maaşları kesildi. Yanlış beyanda bulunduklarına pişman olan vatandaşlar, mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler. 

Narlısaray beldesinde yaşayan 14 vatandaşın 6 yıldır aldıkları yaşlılık maaşı birden kesildi. Maaşlarının kesilmesi karşısında şoke olan vatandaşlar, durumu araştırınca karşılarına verdikleri beyan çıktı. Taksitli ve daha ucuz gübre veren tarım kredi kooperatifinden daha fazla gübre alabilmek için arazilerini fazla gösteren vatandaşların yanlış beyanı başlarına iş açtı. İlçe İdare Kurulu’nun yaptığı araştırmada “verdikleri beyanlara göre” arazileri fazla çıkan köylülerin yaşlılık maaşı kesildi. 

Yanlış beyanları yüzünden maaşlarından olan vatandaşlar, arazilerinin tespitinin yapılmasını istediler. Başka gelirlerinin olmadığını iddia eden vatandaşlar, mağdur olduklarını ifade ettiler. 71 yaşındaki Hakkı Bozkurt, “Tarım kredi kooperatifinden daha fazla gübre alabilmek için mevcut arazilerimizi fazla gösterdik. Bu da başımıza iş açtı. Muhtaç olduğum için 6 yıldır devletten maaş alıyordum. Şimdi maaşımın kesildiğini söylediler. Hiçbir gelirim yok, ben bu maaşla geçiniyordum. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım. Bizim gerçek mal varlığımızın ve gelirlerimizin araştırmasını talep ediyoruz” dedi. 

Narlısaray Belediye Başkanı Ali İhsan Üzer, köylülerin beyanına göre arazilerinin fazla olduğunun ortaya çıkması üzerine İlçe İdare Kurulu’nun almış olduğu kararla 14 vatandaşın maaşlarının kesildiğini açıkladı. Üzer, “Bu vatandaşları tanıyorum, gerçekten mağdur durumdalar. Çeşitli kurumlara beyan verirken sözlü olarak arazilerini fazla gösterdiler. Vatandaşların gerçek beyanlarına bakılmadan verilen kararla bu vatandaşlarımızın maaşı kesildi. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bu problemin çözüleceğini umuyorum” diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 13:26:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet seven IP: 88.233.187.xxx Tarih : 24.10.2007 08:51:07

sayın arkadaşlar bende bu köyde oturyorum ali sevenin ogluyum bu şahıslarların ismini ve resmini görseydim şunlar muhtaçdır derdim ama isim bilmedigim için muhtaç olan insanlar var belki başkalarının aklına uymuş olabilirler sizler bunlara bir şanş daha tanıyın bu köyün geçim kaynagı tarımdır köyün cogu dışarda oldugu için böyle biryanlışlık olmuş olabilir köyden gidenlerin tarlalarını ekmiş olabilirler o yüzden arazim şukadar demiş olabilirler oma onlarda bildirmeleri lazımdı uyarmamış olabilirler sizler yinede bunlarla görüşüm bazı durumları ortaya cıkarmış olursunuz ama iyice konuşunki saklana şeyleri söyleye bilsinler köylü insanı biraz cekingen olabilirler sizler onlara yardımcı olmalısınız benim anladıgım kadar oanlar otrak tarla ekmiş olablirler yinede kendi üstülerine olmasa bile onlar bazı haklardan yarlanmaları gerekir köyde tarlalar boş kalamasın diye onalar bu yola başvurmuş olabilirler sizler yine bu insanlar ile bir toplantı yapmalısınız bende bu köylü oldugum için sizlerden yardımcı olmanızı istiyorum ben MEHMET SEVEN istanbuldan yazıyorum iyi günler