26
Mayıs
2024
Pazar
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Yeni boğalar verimi arttıracak

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’ne, İlçe Tarım Müdürlüğü’nün hayvancılıkta kültür ırkı oluşturulma çalışmaları çerçevesinde 2 boğa getirtildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü’ne yapılan talepler üzerine İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur’un girişimleriyle Samsun İl Tarım Müdürlüğü tarafından verilen simental ve montofon türü boğalar ilçeye getirilerek, Kızılcakoru ve Elmalı köylerine teslim edildi.

İlçe Tarım Müdürü Okur, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, ilçe ekonomisinin büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayandığını, bu nedenle yerli ırk ıslah edilerek, kültür ırkı oluşturmaya çalışıldığını, suni tohumlama yapmanın güç olduğu yerlere boğalar tahsis edildiğini belirtti. Boğaların köy muhtarlarının talebi üzerine uygun görülen köylere verildiğini ifade eden Okur, talep üzerine Sarıdibek ve Tahtaköprü köylerine de birer boğa getirtileceğini söyledi.
Veteriner Hekim İlker Hancı, vatandaşları konu hakkında aydınlatarak, boğaların muhtarlara teslim edildiğini ve muhtarların boğaların her türlü bakımını üstlendiğini dile getirdi. Hancı, bu konuda kendilerine gereken bilgilerin verildiğini, yerli cinsin ıslah edilmesiyle de hayvanlardaki et ve süt veriminin artacağını belirtti.

Kızılcakoru Köyü Muhtarı Hüseyin Ünlü de, köyde hayvancılığın vatandaşın geçim kapısı olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, taleplerini yerine getiren İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 11:35:11
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 10:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?