22
Mayıs
2024
Çarşamba
VEZİRKÖPRÜ - SAMSUN

Yüksek voltaj mağdur etti

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, trafo değişimi sırasında yapılan hatalı bağlantı sonucu oluşan yüksek voltajdan cihazları yanan vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

16 Mayıs 2007 tarihinde müteahhit firmanın elektrik tellerini yer altına alma çalışmaları kapsamında Gençlik Caddesi'nde bulunan trafoda yapılan değişiklik sırasında nötr iletkene yanlışlıkla faz bağlanması sonucu oluşan yüksek voltaj yüzünden Fazıl Ahmet Paşa Mahallesi İstiklal Caddesi ve Gençlik Caddesi'ndeki ev ve iş yerlerinde bulunan çok sayıda televizyon, çamaşır makinesi, bilgisayar ve benzeri elektrikli aletler yandı.

Vatandaşlar, olay sonrası başvurdukları Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. Vezirköprü İşletme Başmühendisliği yetkililerince kendilerine, "Siz yaptırın, zararlarınızı müteahhit ödeyecek" dendiğini ileri sürerek, "Aradan 6 ay geçti. Zararlarımız ödenmedi. Müteahhit firma da işini tamamlayarak Vezirköprü'den ayrıldı. Zararlarımızın karşılanması için muhatap bulamıyoruz. Bu bizim hatamız mı, vatandaş olarak suçumuz ne?" dediler.

Yüksek voltaj mağduru vatandaşlar, konuyla ilgili dava açarak haklarını arayacaklarını sözlerine eklediler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 15:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?