8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İddialar yargıya taşınacak

Sinop Sınırlı Sorumlu (S.S.) 30 No'lu Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Adem Şanlan, nakliye sırasında kömürlerin sahteleri ya da kalitesizleriyle değiştirildiği iddialarını yalanlayarak, "Kömürlerin yolda değiştirildiği iddiası çirkin bir iftiradır, bu iddiaları yargıya taşıyacağız" dedi.

Sinop'ta kömür firmaları arasında yaşanan rekabet ve akabinde fiyatların maliyetine kadar düşmesi, kömürcüler arasında da gerginliğe yol açtı. Samsun'dan Sinop'a kömür taşıyan ve bünyesinde yaklaşık 30 TIR ve kamyon barındıran S.S. 30 No'lu Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Adem Şanlan, "kömürler kalitesizleriyle değiştiriliyor" iddialarını değerlendirdi.

İddiaları yalanlayan Şanlan, "Bu iddiaları üzülerek duyuyoruz. Sinop halkına ucuz kömür satan kömürcülere ya da diğerlerine aynı yerden, ithalatçı firmalardan alıyoruz. Türkiye'ye giren ithal kömür devletin kontrolünde ülkemize geliyor. Belli bir standart altındaki kömür zaten piyasada olamaz. Depolarda gözümüzün önünde paketleyerek, aynı kalitedeki kömürü Sinop'taki satış depolarına kadar bin bir eziyetle teslim ediyoruz. Kömürcü arkadaşlarımız aralarındaki rekabete bizleri karıştırmasınlar. Biz ekmeğimizi helalinden kazanan insanlarız. Bizim başka işimiz yokta, yolda TIR'larımızı boşaltıp yerine kalitesiz kömür mü dolduracağız? Bu iftiralar hoş değil. Bu iddiaları yargıya taşıyacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 15:30:25
Güncelleme :25 Kasım 2005 Cuma 15:32:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?