7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

"Sinop, Akdeniz'in kapısı"

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Sinop'ta ziyaret ve incelemelerini sürdürüyor.

1. Boyabat Turizm Tanıtım Festivali'nin açılışını yapmak üzere dün Sinop'a gelen Şener, ziyaretinin ikinci gününde valiliği ve belediyeyi ziyaret etti. Bakan Abdullatif Şener, valilik girişinde tören mangasını selamlayarak şeref defterine yazı yazdı. Sinop Valisi Zeki Şanal'dan şehir hakkında brifing alan Bakan Şener, burada yaptığı konuşmada, Karadeniz'den Sinop merkezli Akdeniz bağlantısının önemine değindi.

Kara bağlantısının çok önemli olduğunu hatırlatan Şener, 5 yıllık kalkınma planında Türkiye'nin doğu-batı bağlantılarının kurulduğunu, ancak kuzey-güney karayolu bağlantılarının üzerinde yeterli çalışmaların yapılmadığını ifade etti. Bu nedenle kuzey-güney bağlantılarının kurulması için hareket edileceğini belirten Devlet Bakanı Abdullatif Şener, "Sinop merkezli bir güneye doğru, Anadolu'ya doğru ve hatta Akdeniz'e kadar uzanacak bir bağlantı yolunun oluşması lazım. Bu konuda devem eden projeler var" dedi.

Sahilde oluşu nedeniyle Sinop deniz ulaşımı açısından da yararlanabilecek bir şehir olduğunun altını çizen Bakan Şener, "Karadeniz'e komşu ülkeler güçlendirebilir. Turizm hareketi geliştirilebilir. Bunların üzerinde çalışılması lazım. Türkiye ile çok uzun tarihi bağları olan, Türk dünyası ile ilişkisi bulunan Kırım, Osmanlı'nın en önemli askeri gücü olmuştur. O bağlantı devam ediyor. Sinop yoluyla bu bağlantının güçlendirilmesi, turistik hareketliliğin canlandırılması, temel bir proje olarak ele alınabilir" diye konuştu.

Bakan Şener, Sinop Valiliği'ndeki ziyaretini tamamladıktan sonra önü Burhan Çelik adlı bir vatandaş tarafından kesilince, vatandaş ve bakan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Burhan Çelik, "Sayın bakanım, hakikaten kara gözlüsünüz. Malatya'yı Malatya yapan benim" deyince, Bakan Şener, gülerek teşekkür etti. Şener, daha sonra Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'i makamında ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2005 Pazar 15:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?