7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Onur Öymen Sinop'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''Şemdinli olayları konusunda bizim tavrımız çok açıktır. Suçlu olanlar cezalarını çekecektir" dedi.

CHP Sinop İl Örgütü tarafından Otel Melia'da düzenlenen ''AB, Ermeni ve Kıbrıs Sorunu" konulu konferansta konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, Şemdinli olaylarına değindi. Öymen, söz konusu olayların yargıya intikal ettiğini belirterek, "Şemdinli olayları konusunda bizim tavrımız çok açıktır. Biz diyoruz ki, bu konu yargıya intikal etmiştir ve yargı karar verecektir.

Buna çok iyi dikkat etmek ve provokasyona gelmemek lazım. Bu olay nedir? Bu olayın gerçek boyutu nedir? Buna yargı karar verecek. Biz hukuka saygılı bir siyasi parti olarak, mahkeme kararından önce biz yargıya varırsak, yanlış bir iş yapmış oluruz. Biz diyoruz ki suçlu olan varsa suçunu çekecek. Provokasyonsa, provokasyon olduğu tespit edilecek ve bunu yapanlar suçunu çekecek. O bakımdan biz çok serinkanlı ve dikkatli davranıyoruz. Çok üst düzeyde bir heyet gönderdik ve yerinde inceledik. Olayı çok iyi biliyoruz.

Bütün bu bilgilerin de ışığında adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Orada canını veren evlatlarımızı da sahipsiz bırakacak değiliz. Bu ülkeyi şehitlerimiz kurdu ve onların kanı üzerinde duruyoruz. Biz bu şehitlerimizin haklarını kimseye yedirmeyiz. Yasa dışı işlerin hesabı verilir" diye konuştu.

Konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın yurt dışı gezilerine de değinen Öymen, "Sayın Başbakan, gezileri nedeni ile başka konularla uğraşacak vakti olmadığından birçok konuya zaman ayıramıyor. Umarız önümüzdeki günlerde kendisini daha fazla Türkiye'de görürüz. Destek istiyor diyebilirsiniz, ama taviz verene destek her zaman verilir. Herkes şunu iyi bilsin ki, Türkiye turuncu renkli boyun bağı bağlayarak iktidarda kalınacak bir ülke değildir.

Çünkü bu ülkeden bir Atatürk geçmiştir. Yabancıların desteği ile kimse bu ülkede iktidarda duramaz ve iktidara gelemez. Herkes bunu iyi bilsin ve yabancıların desteğine kimse bel bağlamasın" dedi.

Bu arada konferansı, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay başta olmak üzere CHP il, ilçe örgütleri ve parti üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 00:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?