7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Parti içi muhalefet eleştirisi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanlığı, Sinop Belediyesi'ne ait Yuvam Tesisleri'nde parti üyelerine bir iftar yemeği verdi.

Yemeğe, AK Parti İl Başkanı Dursun Demirel, ilçe başkanları, il ve ilçe teşkilatları ile gençlik ve kadın kolları teşkilatları katıldı. Yemekte konuşan Demirel, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan teşkilat seçimleri öncesi parti içerisinde birilerinin ortalığı bulandırmaya çalıştığını belirterek, il yönetimine ve teşkilatlara muhalif olanları sert bir dille eleştirdi.

Demirel, "Partisine oy vermeyen, seçimde partisini karalayan ve aleyhinde çalışan, seçim bölgelerine uğramayan kişilerin kongrelerde karşınıza çıkıp da 'ben adayım', şu veya bu deme hakkı yoktur" dedi.

Kongreler öncesi bazılarının komplo teorileri ortaya attığını savunan Demirel, "AK Parti'liyim diye geçinen bazı kişiler, yeniden siyaset sahnesine çıkmış, komplo telaşına düşmüşler. Ben, sağ duyulu delegelerimizin bunlara pirim vereceğine kesinlikle inanmıyorum. Bakınız bu teşkilatlarla Sinop'ta alınmaz denilen belediyeler alındı. Bu teşkilatlarla 22 genel meclis üyesinden 20'sini alarak Türkiye rekoru kırdık. Partisine oy vermeyen, seçimde partisini karalayan ve aleyhinde çalışan, seçim bölgelerine uğramayan kişilerin kongrelerde karşınıza çıkıp da 'ben adayım' deme hakkı yoktur. Bu zamana kadar bu tarzda bir konuşma yapmadım, hep sustum ve susarak cevap verdim. Hep sabrettim ve adeta sabır taşı oldum. Ama susmanın da çözüm olmayacağını gördüm. Bazen konuşmak gerekiyormuş. Artık konuşma dönemi başladı. Herkes haddini bilerek konuşsun. Herkes yaptığı iş kadar konuşsun" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 14:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Yılmaz IP: 212.174.156.xxx Tarih : 14.11.2005 13:52:45
Allah aşkına bu il başkanı ihale,komisyon almaktan başka ne iş yapar ne toplantı ne Sinop halkı için bir faaliyeti varmı merak ediyorum Sinop inş.bu kongrede bu şahıstan kurtulur bence Sinopun iki kelimeyi biraraya getiremeyen kalitesi olmayan ve Ak partiye yakışmayan şahıstan kurtulmalı çünkü SİNOPUMUZUN KADERİ BU DEYİL