23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM
Belediye Sayfaları

Şelaleler için dev proje

Sinop'un Erfelek İlçesi'nde geçtiğimiz yıllarda keşfedilen, dünyada eşine çok az rastlanan ve art arda 28 şelalenin sıralandığı Tatlıca Takım Şelaleleri için ilçe belediyesi tarafından başlatılan proje çalışmaları son aşamasına geldi.

1 milyon YTL'lik bir bütçeyle uygulamaya konulmak istenen projenin tamamlanması halinde, Sinop turizmi büyük bir ivme kazanacak.

Proje hakkında bilgi veren Erfelek Belediye Başkanı İbnrahim Felek, projeye gerekli ödeneğin teminin sağlanması halinde alanın kısa süre içerisinde bambaşka bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Felek, "Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından belediyemize Mart 2005 tarihinde tahsisi yapılan Tatlıca Takım Şelaleleri için başlattığımız proje çalışmaları yoğun bir biçimde devam etmektedir. Anıtlar Yüksek Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda doğaya zarar vermeden, gelen insanımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri doğrultusunda bir hazırlık içerisindeyiz. Projemiz tahminen yılbaşında tamamlanacak. Projemizi sayın valimizle birlikte kamuoyuna tanıtacağız. Ciddi olarak üzerinde durduğumuz projemizin tutarı 1 trilyon lirayı geçiyor. Artık Erfelek Tatlıca Şelaleleri Erfelek'in olmaktan çıktı, Sinop'un bir turizm ve destinasyon noktası haline geldi. Projemiz içerisinde pek çok alanda piknik noktaları var. Gelen insanların yeme içme ihtiyaçlarının karşılanması için doğal özelliklere sahip ahşaptan restoranımız olacak. Küçük bir alışveriş merkezimiz olacak. Sonuçlandığı takdirde Sinop turizmi ivme kazanacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 10:12:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?