24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Avcılara ceza yağdı

Tokat İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce kaçak ve usulsüz avlandığı tespit edilen 8 kişiye 12 bin 856 YTL para cezası uygulanırken, kişilere ait 1 adet otomobil, 1 adet traktör ile av malzemelerine el konuldu. Ayrıca kaçak ve usulsüz avlanan 1 adet tavşan için 400 YTL tazminat parası uygulanacağı kaydedildi.

Kaçak ve usulsüz avlanma yaparken yakalanan kişilere ait araç ve av malzemeleri, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde basın mensuplarına gösterildi. İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, koruma ve kontrol çalışmalarının etkin bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği koruma ve kontrol ekipleri ile Almus İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde 4915 sayılı kanuna muhalefet ederek kaçak ve usulsüz avlanırken yakalanan 4 kişiye kişi başı bin 714 YTL idari yaptırım kararı verildi. Kişilere ait 1 adet otomobil, 1 adet tüfek ve buna ait fişeklere el konuldu. Yine aynı şekilde merkeze bağlı Batmantaş Köyü'nde kaçak ve usulsüz avlanan 4 kişiye de kişi başı bin 500 YTL para cezası uygulandı. 1 adet traktör, 2 adet otomatik tüfek ve bunlara ait fişekle projektör ve avlanan kişilerin vurduğu 1 adet tavşana da el konuldu" dedi.

Sürdürülebilir yaban hayatının sağlanması ve doğal hayatın devamı için vatandaşlara uyarıda bulunan İkinci, "Bu konuda vatandaşımızın hassasiyet göstermesi, mağdur olmamaları ve yaban hayatı için büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 16:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?