18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİKSAR - TOKAT

Başkan istanbul'dan umutlu döndü

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Niksar’ın geçmişinde çok şeyleri kaybettiğini belirterek, "Bizlerin görevi birer idareci olarak bu kayıpları müteşebbislerle telafi edip, işsizliğin önüne geçmek, halkımızın rahatlığını sağlamaktır" dedi.

Niksar Belediyesi’nin organizesi ile İstanbul Beykoz Koleji sosyal tesislerinde İstanbul’daki Niksarlı 170 işadamıyla toplantı düzenledi. Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, İstanbul ve diğer illerde faaliyet gösteren Niksarlı iş adamlarının memleketlerine yatırım yapıp, sanayi merkezi oluşturmalarına sağlamak amacıyla yapılan toplantıdan ilçeye sevinçli döndü. Başkan Şahin, organize sanayiinin her şeyi ile hazır olduğunu belirterek, "Niksar merkezde tekstil sitesi olarak 200 dönümlük yer tahsis edildi. Bu arazinin alt yapı dahil her şeyi hazır ve tekstil fabrikası için şu ana kadar iki fabrika ile anlaşıldı. Çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor" diye konuştu.

Başkan Şahin, Niksar’ın şu anda tek sorunu işsizlik olduğunu belirterek, "İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizin sayesinde bu işsizlikten kurtulup Niksar’ı bir sanayi cenneti yapmak istiyoruz. Bu anlamda amacımıza ulaşıyoruz. Şu anda 1.dereceden ruhsat aldığımız mezbahamız için iş adamı hemşehrimiz Hayrettin Taşkıran’dan don et, entegre ve süt yoğurt tesisi yaptıracağı sözünü aldık. Bu tesiste en az 70-80 gencimizin çalışacak ve işsizlikten kurtulacak" şeklinde konuştu.

İstanbul’da yapılan toplantıya Niksar Kaymakamı Mustafa Karabina, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Niksar TSO Başkanı Selahattin Özbay, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, AKP Tokat Milletvekilleri ve İstanbul’da faaliyet gösteren Niksarlı işadamları katıldı.

niksar
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 14:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
isa taskiran IP: 81.215.235.xxx Tarih : 7.04.2005 22:43:57
teşekkurler boyle bir işletmeye Niksarlıların cok ihtiyacı vardı!! HAYERETTİN BEYE Burdan teşekkurlerimi sunuyorum ..