15
Mayıs
2024
Çarşamba
NİKSAR - TOKAT

Yakacak telaşı başladı

Tokat’ın Niksar ilçesinde vatandaşlar kış telaşına girerken, odun ve kömür satışları da kısmen hareketlendi.

Hava sıcaklıklarının her geçen gün düşmeye başladığı Niksar’da doğalgazlı evde oturmayan vatandaşlar, odun ile kömür almak için mahrukatçılara gelmeye başladı. Kış mevsiminin kapıya dayanmasıyla birlikte yakacak ihtiyacı olanların odun ve kömür telaşı başladı. En çok tercih edilen ithal kömürün tonu cinsine göre 560-580, odunun tonu ise 280 TL’den satılıyor.

Türkiye’de ithal kömür fiyatlarında geçen yıla göre ortalama yüzde 10 ila 20 arasında artış yaşanıyor. Niksar’da ithal torba kömürün tonu cinsine göre fiyatı 560 ila 580 TL arasında, tutuşturmalık kabuğun fiyatı ise 8 ile 12 TL arasında değişirken, odunun ton fiyatı ise 280 TL’den satılıyor.

20 yıldan bu yana Niksar’da kömür ve odun satışı işiyle uğraşan Demir Aybak, fiyatlardaki artış ve düşüşlerin dövize endeksli olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde fiyatların buna paralel olarak değişebileceğini kaydetti.

Kömürün torbasının cinsine göre 14-15 TL arasında olduğunu ifade eden Aybak, havaların soğuması ile birlikte son günlerde satışlarda hareketlenmenin başladığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2013 Perşembe 17:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?