18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİKSAR - TOKAT

Başkan Şahin, tarihe sahip çıktı

Niksar'da tarihi mekanlar Niksar Belediyesi’nin çalışmaları ile gün ışığına çıkartılıyor.

Niksar Belediyesi işçileri tarafından restorasyonu devam eden Softoğlu Konağı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, konağın harap ve virane şeklindeki görünümünden kurtarıldığını belirterek, "Softoğlu Konağı projesi ve restorasyonu Kayseri Yüksek Anıtlar Kurulundan geçmiş olan tamamen aslına uygun olarak belediyemizin işçileri ile beraber yapmış olduğumuz bir çalışma. Restorasyonda çok kısa sürede sonuca gideceğiz. Burayı konuk evi olarak kullanacağız" dedi.

Tarihi mekanları Niksar İlçesi’ne kazandırdıklarını belirten Başkan Şahin, "Niksar’ın girişinde bir elektrik trafosunu yine tarihi bir Niksar evi şeklinde restorasyona başlayacağız. Arkasından Hükümet Konağımızın restorasyonu yapacağız. Tarihi Kurum ve binaların restorasyonu konusunda çok yoğun çalışmalarımız var. Öte yandan Niksar kalemiz, tarihi özelliklerini bozmayan ayakta kalan Yağbasan medresesi gibi 24 tane eser var. Yağbasen Medresesi, Kırkkızlar Türbemiz Anıtlar Kurulundan onayı çıktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü restorasyon edecek onun dışında üç tane daha eseri de Niksar’ımıza kazandıracağız. Bu anlamda Niksar Kalesi projesinin çizimi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığına müracaatımız var. Çünkü işin yapılabilmesi için önce projeniz olması lazım. Proje elimize geçtiği an kale büyük bir proje olduğu için devletimiz, dünya bankası, AB fonlarından kaynak sağlamaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2005 Cuma 13:39:08
Güncelleme :30 Mayıs 2005 Pazartesi 13:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih BAYRAM IP: 212.156.154.xxx Tarih : 31.05.2005 14:09:52
Sayın başkan projeleriniz güzel. Bir Niksar’lı olarak takdirle karşılıyorum ancak şunları da sormak istiyorum.Kireç köprü mevkiindeki yol çalışmalarını ve ayvaza doğru giden sulama kanalı yanı sıra devam eden yolu ne zaman görüp parke döşeyeceksiniz.Burda yaşayan mahalle sakinleri ne zaman tozdan ve çamurdan kurtulacak.Şelaleden önce yol gelmez mi?Yol demek medeniyet demek değil mi? AKP medeniyete giden yolu duble yaparken siz bir kanal yolunu tek şerit dahi yapamaz mısınız?