18
Mayıs
2024
Cumartesi
NİKSAR - TOKAT

Belediyeden Ayvaz Suyu açıklaması

"Niksar Belediye Başkanlığı’nın Basın Açıklaması"
Genel Müdürlüğü İstanbul'da bulunan Su Şişeleme A.Ş. 1983 yılından bu yana işletmekte olduğu Niksar Ayvaz Suyu Tesisindeki üretimini, 24 Ocak 2005 günü itibarıyla durdurdu.

Yönetim Kurulu Başkanı imzasıyla işçilere yapılan tebligatta; kıdem tazminatlarının ve ücret alacaklarının ödenmesi kaydıyla iş akitlerinin feshedildiği belirtildi.

Belediye'ye ödenen yüksek kira ücreti, işletme masraflarının fazlalığı, pazardaki daralma sebep gösterilerek üretime son verilmesi Niksar'da üzüntüyle karşılandı.

Şirketin bir süredir, ödemelerini yapamayacak duruma geldiği, Belediye'nin alacağını üç aydır ödeyemediği, işçilerin tedirginliği; böylesi bir kararın alınacağının işaretlerini veriyordu.

Belediye'ye ödenen kira bedelinin fazlalığının bahane edilmesi yersizdir. Aynı şirketin 22 yıldır sözleşme hükümlerine göre Belediye'ye ödemede bulunduğu, hatta; 12 Eylül 2002 tarihinde Şirketin talebi üzerine döviz cinsinden yapılan ödemelerin TL'ye çevrilip, miktarı düşürülerek kolaylıklar sağlandığı, 2008'de bitecek işletme imtiyaz süresinin, yine Şirketin talebiyle 2020 yılına kadar uzatıldığı, bu şartlar altına tarafların kendi rızalarıyla imzalarını atarak yeni bir dönemi başlattıkları bir gerçektir.

Niksar için prestij konusu olan Ayvaz Suyu'nun yeniden piyasaya sunulması, Niksar ekonomisi açısından büyük önem arz eden tesisin her halükarda yeniden işler hale getirilmesi için; Niksar Belediyesi her açıdan yoğun bir çabanın içindedir. Olay hem işletmecilik açısından hem de; hukuki yönden değerlendirilmektedir. Sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa hukuk çerçevesinde yapılacaktır.
Niksar Belediyesi olarak; sözleşmenin farklı yorumlara çekilip, Niksar Ayvaz Suyu’nun toplum önünde yeniden tartışmaya açılmak istenmesi, suyun nitelik ve kalitesi noktasında bir takım istifhamların oluşmasına sebebiyet verebilecek suiniyetle hareket ve açıklamalarda bulunulması hallerine karşı hukuki zeminde her türlü mücadele verilecektir.
Dünyanın en kaliteli ikinci suyu olan, “Niksar Ayvaz Suyu” her bakımdan göz bebeğimiz ve Şişeleme Tesisimiz öz değerimizdir. Üzüntüyle karşıladığımız soruna, Şirketinde yapıcı bir yaklaşım sergileyeceğine ve kısa sürede çözüm bulacağımıza inanıyor; Niksar halkımızın ve kamuoyunun müsterih olmasını diliyoruz.
 İdris ŞAHİN 
Niksar Belediye Başkanı
 
Niksar Belediyesi
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 22:12:40
Güncelleme :5 Şubat 2005 Cumartesi 19:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?