23
Mayıs
2024
Perşembe
NİKSAR - TOKAT

Heyelanlı yol bu ay açılacak

Tokat D-100 Karayolu üzerinde geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen heyelan nedeniyle yolun bir süre trafiğe kapatılması üzerine Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun, "Bu sorunu kökten çözün" talimatıyla başlatılan yol ıslah çalışmasının bu ay sonu biteceği bildirildi.

Tokat'ın Niksar ve Reşadiye ilçelerini birbirine bağlayan D-100 Karayolu üzerindeki heyelanlı bölgede incelemelerde bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Burada sürekli heyelan oluyordu. Tekrar eden her olayda insanlarımızın can ve mal güvenliği tehlikeye giriyordu. Bölgede kesin çözüm için ıslah çalışmalarına başladık.

Eylül sonu itibariyle yol asfaltlanmış olarak yeniden hizmete girecek" dedi. Bölgede yaşanan en son heyelanın ardından yapılan ihaleyi alan Ösak İnş. San. Tic. A.Ş. tarafından ıslah çalışmaları başlatılmıştı. 5 aydır süren çalışmalarda 400 bin metreküp hafriyat kazıldı.

Çalışmalar öncesine kadar sürekli heyelan yaşanan 500 metre uzunluk ve 105 metre yükseklikteki bölgede kademelendirme metoduyla 6 adet palye açıldı. Önümüzdeki günlerde hafriyat işlerinin biteceği ve asfaltlama çalışmalarına başlanacağı kaydedilirken, yol Eylül sonunda tamamen trafiğe açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 11:31:33
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 16:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?