19
Mayıs
2024
Pazar
NİKSAR - TOKAT

Minibüsçüler eylem yaptı

NİKSAR'DA MİNİBÜSÇÜLERİN

Niksar Belediyesi Özel Halk Minibüsleri Derneği tarafından "kontak kapatma" eylemi yapıldı.

Yapılan eylemle ilgili yazılı basın açıklaması yapan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, insanların seyahat hürriyetinin engellenerek mağdur edildiğini ileri sürdü.

Başkan Yadigar açıklamasında, "Bizden önceki yönetim tarafından 23 Eylül 2008 tarih ve 08\49 Sayılı Niksar Belediye Meclisi Kararı ile Niksar'da mevcut üç minibüs işletmesi (Niksar Seyahat, 7 Nolu Koop., ve Niksar Expres ) bir çatı altında Niksar Belediyesi Özel Halk Minibüsleri Derneği olarak kurulmaya çalışılmıştır. Ancak bu işletmelerden Niksar Seyahat bu birliğin içerisine girmemiştir. Bizden önceki yönetim, görevde bulunduğu süre içerisinde (6 ay) bu birliği oluşturamamıştır. Biz göreve geldiğimizde Niksar Seyahat Yetkilileri ve Niksar Belediyesi Özel Halk Minibüsçüleri Derneği arasında arabuluculuk yaparak bizden önceki yönetim tarafından gerçekleştirilemeyen birliği karşılıklı rıza ile sağlamaya çalıştık. Ancak bu mümkün olmadı. Bunun üzerine, Niksar Belediyesi Minibüsçüleri Derneği, kontak kapatma eylemi yaparak Niksar Belediyesi yönetiminin Niksar Seyahat yetkilileri üzerinde baskı oluşturmayı sağlamaya çalışmışlardır. Niksar Belediyesi Özel Halk Minibüsleri Derneği'nin yapmış olduğu, çeşitli tarihlerdeki kontak kapatma eylemlerinden ve doğabilecek olumsuzlukları gidermek amacıyla Belediye Meclisimiz 3 Kasım 2009 tarihinde aldığı 58 nolu karar ile minibüslerdeki belediye adını ve amblemini kaldırma kararı vermiştir. Minibüsçüler Derneği'nin bu karar üzerine de yaptığı kontak kapatma eylemine ilave bugün 25 Kasım 2009 Saat 06.00'dan itibaren otogardan Niksar Seyahat minibüslerinin çıkışlarını engelleyerek eylemlerine bir başka boyut katarak seyahat hürriyetini de engellemektedirler. 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve diğer hukuki mevzuat gereği herhangi bir minibüs şirketini, diğer bir şirketle zorla birleştirmeye, Belediye Başkanlığımızın ve Meclisimizin yaptırım yetkisi yoktur. Göreve geldiğimiz tarihten bugüne kadar şehrimizdeki sorunları açıklık, uzlaşmacı ve bütün kurumlar ile işbirliği içerisinde çözmeye çalışmaktayız. Ancak Niksar'da kaos ortamı yaratmak isteyenler, bugün yaptıkları hukuksuz eylemlerle vatandaşlarımızı mağdur etmişlerdir. Bunun üzerine Belediyemiz Niksar-Tokat hattına taşıma belgeli ve hizmet amaçlı araçlarla sefer koyarak vatandaşımızın mağduriyeti giderilmeye çalışılmaktadır" şeklinde bilgilere yer verdi.

Niksar Belediyesi Halk Minibüsçüleri Dernek Başkanı İbrahim Soysal ise haksız rekabeti önleme ve kamu düzenini sağlamanın belediyenin elinde olduğunu söyledi. Soysal, "Belediye başkanımız 104 arabayı havuz sistemi yaparak, haksız rekabeti önleyeceğini söyledi. Dün akşam encümen toplantısı sonrasında başkanımız bize cevap vermeden gitti. Bizler başkanın ağzından çıkacak kelimeye bakıyoruz. Arkadaşlarda yaşadıkları umutsuzluk nedeni ile kontak kapattı. Kaymakam beyin hatırı için eylemi durdurduk" dedi.

Niksar Seyahat Şirket Müdürü Oğuz Celepoğlu ise birleşmeden yana olmadıklarını ifade ederek, "Biz yolcumuzu taşımak istedik. Grev nedeni ile araçlarımızın çıkışı baskı yolu ile engellenmeye çalışıldı. Şoförlerimi Tokat'a göndermedim yolcuları kendim minibüsle getirmek zorunda kaldım. Yolda önüm kesildi ama ben ödün vermedim. Yetkililere bu işlerin durması için çağrıda bulunuyorum" diye konuştu. Öte yandan kontak kapatma eyleminin sona erdirilerek yolcuların Tokat'a gidiş gelişlerinin tekrar sağlanmaya başlandığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 17:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ergen IP: 78.163.143.xxx Tarih : 28.01.2010 14:38:53

 herkes haklı