24
Mayıs
2024
Cuma
NİKSAR - TOKAT

Niksar çiftçisine soğuk hava deposu

Niksar Ziraat Odası Başkanı Rahmi Yeteroğlu, Niksar çiftçisi tarafından kullanılmak üzere kiralanan 750 tonluk soğuk hava deposu ve 15 adet tarım makinesini tören ve dualarla çiftçilere teslim etti.

Yeteroğlu, ziraat odalarının görevinin çiftçi haklarını korumak olduğunu belirterek, "Bizlerin görevi, çiftçinin helal kazancını ziraat odaları olarak değerinde satışını sağlayıp, çiftçiyi mağdur ettirmemektir. 6 yıllık oda başkanlığım döneminde Niksar esnafı ve oda genel merkezi tarafından verilen destekler sonucu 35 yıllık kira olan hizmet binamızdan kurtularak 150 bin YTL’ye mal olan yeni hizmet binamızı ve 15 adet tarım makinesini çiftçimizin hizmetine sunduk" dedi.

Yeteroğlu, şuanda ABD ve AB tarafından tarım üzerine çok büyük oyunlar olduğu ve çiftçinin ürettiği ürünlere kota konularak çiftçilerin mağdur edildiğini öne sürerek, "Bizler ziraat odaları ve hükümetimizle ortak çalışmalarımızla bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. Yeni hizmet binamızın lokal bölümünde çiftçilerimize yetiştirdiği ürünlerle ilgili olarak eğitimler ve seminerler vereceğiz. Çiftçilerimizin verdiği aidatlar, kuruşuna kadar yine çiftçilerimize hizmet olarak geri dönecek. Yakın zamanda kurmayı düşündüğümüz laboratuarımızla tohum ve gübre kullanımında çiftçilere tasarruf sağlayacak yeni projelerimiz var" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 14:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?