19
Mayıs
2024
Pazar
NİKSAR - TOKAT

Niksar ve Erbaa doğalgaz yatırım programına alındı

Tokat Milletvekili Zeyid ASLANTokat Milletvekilimiz Zeyid ASLAN'ın , Niksar Belediye Başkanı İdris ŞAHİN’e verdiği önemli bilgi; Niksar’da, ilgiyle ve sevinçle karşılandı. ASLAN'ın girişimleri sonuç verdi ve Tokat, Turhal ile birlikte Niksar ve Erbaa'da doğalgaz projesi kapsamına alındı. 2005 Yılı içersinde, Doğalgaz Dağıtım Lisans İhalesinin yapılacağı ve  hattın gerçekleşeceği müjdesini veren ASLAN; doğalgazın Kelkit Havzamızın iki önemli merkezinde ekonomik kalkınmanın itici gücü olacağını vurguladı.
 
ASLAN'ın takip ve ısrarı sonucunda; geçtiğimiz hafta içersinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun aldığı kararla, yetkili teknik elemanlarca Niksar ve Erbaa'da incelemelerde bulunuldu. Halen içinde bulunduğumuz dönemde yakıt tüketimleri, nüfus tespitleri ve gelecekte oluşacak ilave yakıt ihtiyaçlarının envanteri çıkarıldı. Gelen teknik elemanlar yeterli potansiyelin varlığını gördüler ve rapor ettiler.
 
Niksar Belediye Başkanı ŞAHİN; Niksar ve Erbaa'nın doğalgaz'a kavuşması demek; Kelkit Havzası'nın yeni bir kalkınma ivmesi kazanması anlamı taşıdığını, Niksar'ın ve Erbaa'nın sanayileşme yolunda olması, doğalgaz ihtiyacının kaçınılmaz olduğu gerçeğini ifade ederek, Milletvekili Zeyid ASLAN’a ve EPDK yetkililerine teşekkür etti.
 
Gelişmelerden dolayı memnuniyetlerini ifade eden Niksarlılar; Doğalgaz; sanayileşmenin bir gerekliliği olduğu gibi, çevre kirliliğini önlemesi, orman kesim ihtiyacını ortadan kaldırması bakımındanda büyük önem arz ettiğini belirttiler.
NİKSAR BELEDİYESİ
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 22:24:12
Güncelleme :5 Aralık 2004 Pazar 13:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?