22
Mayıs
2024
Çarşamba
NİKSAR - TOKAT

OSB'nin temeli atıldı

Tokat’ın Niksar İlçesi Gürçeşme Beldesi mevkiinde, OSB Altyapı Temel Atma Töreni yapıldı.
Erbaa yolu üzeri Gürçeşme Beldesi mevkii üzerinde, verimsiz tarım arazisinin bulunduğu alana kurulma çalışmaları başlayan Niksar OSB Altyapı çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak bölgede istihdam girdisi sağlaması bekleniyor.

210 hektar alan üzerine kurulacak olan Niksar OSB’nin temel atma töreninde konuşma yapan Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, en kısa sürede burada fabrika bacalarının tüteceği günleri beklediklerini ifade ederek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı’nda Niksar, Turhal ve Zile OSB’lerinin programa alınacağını oradan müjdeledikten 3-5 ay sonra, Niksar OSB programdan çıkmış iken sayın milletvekillerimizin de katkı ve desteği ile programa alındı. Niksar merkezli çok daha büyük sanayilerin temellerinin en kısa sürede atılacağına inanıyorum" dedi.

Şahin, Türkiye’nin, bölgenin ve Niksar’ın birinci önceliğinin işsizlik olduğunu ifade ederek, "Bu temel istihdamla ilgili, işsizlikle ilgili de ilk adım olacaktır. Bu adımların çok hızlı bir şekilde atılması hususunda Niksarlı, Tokatlı ve Türkiye’deki yerli yabancı tüm sermayederleri, Niksarımız’a OSB’ye davet ediyoruz. Niksar Belediyesi olarak, bu sanayicilerimize her türlü desteği vermeye hazırız" şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Niksar OSB’nin Gürçeşme Beldesi mevkiine yapılması konusunda daha önceki dönemlerden girişimleri olduğunu ve bu çalışmaların AK Partili milletvekilleri tarafından devam ettirildiğini söyledi.

AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, Tokat milletvekilleri olarak mecliste birlikte olduklarını ifade ederek, "Keşke her muhalefet CHP Milletvekilimiz Orhan Ziya Diren ağabeyimiz gibi olsa. Biz mecliste Tokat’ın menfaatleri için bir oluyoruz" dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokatlı’nın mutlaka Tokat’a sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, "İşte burada altyapılar oluşturuluyor. Elimizde potansiyel bankalarda birikmiş paralarımız var. Faizlerin düşük olduğu bir süreçte, en akıllıca iş, arazi arsa almaktır ve sanayiye dönük yatırımlar yapmaktır. Bu adımların sıklaştırıldığını görüyoruz. Şu an itibariyle Tokat’ta 88 sanayici ve iş adamımızın bir kısmı işbirliği içinde çalışıyor. Bu anlamda RE-SÜT’ü deneme üretimine açacağız. 6.5 milyon YTL ödenmiş bir sermayesi olan şirketimizdir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Niksar OSB’nin Altyapı Temeli kurban kesilerek atıldı. Temel atma törenine, başta Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu olmak üzere AK Parti Tokat Milletvekili Resul Tosun, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, İl Emniyet Müdür İhsan Ünal, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 21:59:23
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 11:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?