20
Mayıs
2024
Pazertesi
NİKSAR - TOKAT

Yaren bebek yolda doğdu

Tokat'ın Niksar ilçesinde yolu kapanan köyde mahsur kalan hamile bir kadın, ekiplerin açtığı yolda ambulansla hastaneye götürülürken doğum yaptı. Yaren adı verilen bebek ile annenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

İlçeye bağlı Yalı köyünde yaşayan 22 yaşındaki Katibe Özden'in doğum sancıları tuttu. Köy yollarının kapalı olması nedeniyle durumu yetkililere bildiren Özden'in ailesi, ekiplerin köye ulaşmasını bekledi.

Niksar İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler bir ambulans ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin iş araçlarıyla bölgeye hareket etti.

Ekipler, 3 gündür etkisini sürdüren ve kar kalınlığının yaklaşık 1.5 metreye ulaştığı Yalı köyüne yaklaşık 7 saat sonra ulaştı.

Hamile kadını almak için köye giden ambulansın köye girememesi üzerine jandarma ekipleri, kadını köyden alarak, ambulansa ulaştırdı. Sancısı gittikçe artan Özden, hastaneye götürüldüğü ambulans içinde Niksar girişinde doğum yaptı.

Anne ve dünyaya getirdiği küçük kızı, daha sonra Niksar Devlet Hastanesine getirildi. Burada gerekli müdahaleleri yapılan anne ve kızının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Anne Katibe Özden, bebeğine Yaren ismini verdiğini belirterek, ''Bizi hastaneye getiren herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Zaman/ Recep Bilek
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 14:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?