28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Eğitimi katkı sürüyor

Tokat'ın Niksar ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen ''Baba Beni Okula Gönder'' kampanyası büyük ilgi görüyor. Bekata ailesinin ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği katkılarıyla yapılan Çağdaş Yaşam Hıfzı Oğuz Bekata Kız Öğrenci Yurdu düzenlenen törenle açıldı.

Çağdaş Yaşam Hıfzı Oğuz Bekata Kız Öğrenci Yurdu açılış törenine Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Niksar Kaymakamı Mustafa Karabina, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, GOÜ Rektörü Zehra Seyfikli, ve çok sayıda davetli katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEKEL Genel Müdürlüğü'ne ait olan binayı tahsis etmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu eğitime kazandırıldı.

Kız yurdunun yaklaşık olarak 2 bin 145 metrekare arsa üzerinde iki ayrı binada yapılan tadilatla oluşturulduğu bildirildi. Açılışta konuşma yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, kız öğrenci yurdunun yapımında birçok insanın destek verdiğini ifade ederek, "Türkiye kalkınacak ve çağdaş ülkeler seviyesine çıkacaksa, bu ancak kadınımızın, kızlarımızın eğitilip sosyal hayatta eşitlenmesiyle oluşacaktır. 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyasına isim verirken biraz da içimizden gelerek düşündük. Babalar yani erkekler çok önemli. Eğer onlar eşlerinin çocuklarının eğitimine önem verirlerse onların kendileriyle eşit olduklarına inanırlarsa ve paylaşmayı yaşamın en temel ilkesi olarak algılarlarsa o zaman bu kadar uğraş vermeye gerek olmayacak. Babalar kızlarını okula gönderme konusunda oğullarını okula göndermekte olduğu gibi bir büyük coşku göstermiyorlar" dedi.

Vali Erdoğan Gürbüz, yaptığı konuşmada, devletin ve milletin yanında sivil toplum örgütleri de başarılı hizmetler yapmaya devam etmekte olduğunu belirterek, "Bunun örneğini burada görüyoruz. Prof. Dr. Türkan Saylan, 3 sene görev yaptığım Hakkari'de çok güzel projeler yapmıştı. Bunlara burada da devam etmesi benim için ayrıca bir iftihar vesilesi olmuştur. Tüm Niksarlılar adına kendilerine teşekkür ediyorum. Toplumlarda insanlar mutlaka bir şeyler yapması gerekir. Her insanın doğduğu vatan topraklarına bir vefa borcu vardır. Bu vefa borcunu ödemesi gerekmektedir. İşte değerli Bekata ve ailesi vatan ve milletine vefa borcunu ödemek için Niksar'a gelmişlerdir. Bu vesileyle yüz tane kız çocuğumuz burada okuyacak rektör ve milletvekili olacaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından okulun açılışı gerçekleşti.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 10:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?