2
Mayıs
2024
Perşembe
NİKSAR - TOKAT

M. Erol Turaçlı

Prof. Dr. M. Erol Turaçlı İlköğretim Okulu

Tokat’ın Niksar İlçesi’nde, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında, Prof. Dr. Mustafa Erol Turaçlı İlköğretim Okulu’nun açıldı.

Niksar Kayapaşa Mahallesi’ndeki Gece Kondu Önleme Merkezi’nde yapılan temel atma törenine Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Kaymakam Mustafa Karabina, Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Okulun yapımı için 100 milyar bağışlayan Prof. Dr. Mustafa Erol Turaçlı’nın yerine törene arkadaşı Ayhan Güngör katıldı. Törende konuşan Ayhan Güngör, "Bu halkımız için bende bir şeyler yapabiliriyim diye sorabilmek, hizmete talip olmak bizi başarı ufuklarına alıp götürecektir" dedi. 

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Albayrak, Tokat’ın Türkiye genelinde "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası kapsamında ilk 16 il içersinde olduğunu ifade ederek, "Vatandaşlarımızın ve devletimizin katkılarıyla inanıyoruz ki 2 yıl içersinde Tokat’ta çift öğretim yapan okulumuz kalmayacak. Eğitime Yüzde 100 Destek ve Temiz Okul Temiz Çevre Projesi ile birlikte baktığımızda ilimizde hayırsever vatandaşlarımızın bugünkü bayındırlık fiyatlarıyla ilimize kazandırdıkları hizmetler 15 trilyon lira" şeklinde konuştu.

Niksar Belediye Başkanı İdris Şahin de konuşmasında eğitime her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, "İkinci bir lisemiz için belediyemize ait olan Niksar’ın en güzel bir yerini meclisimizden geçirdik. Kısa bir sürede bu okulunda temelini atmayı ümit ediyoruz" dedi.

Son olara kürsüye gelen Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, çağdaşlaşmanın temizlikten geçtiğini belirterek "Çağdaşlaşmayı Batılılaşmak diye görmemizin yanlışlığını buradan ifade etmek istiyorum. Siz çevrenizi tertemiz bir hale getirirseniz, insanların sorunlarını modern çağın şartlarına uygun olarak güzelleştirirseniz işte çağdaşlaşma o. Siz çocuklarınızı en güzel şartlarda eğitemezseniz ona en güzel barınma ortamının sağlayamazsanız, onların hijyen şartlarına göre yaşamalarını sağlayamazsanız ve o çocuğun yemek yediği mutfağa güzel bir servis ortamı yaratamazsanız, çağdaşlaşamazsınız. Kalkınma ve çağdaşlaşmanın yolu çalışmaktan geçiyor" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından 12 derslikli okulun temeli Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Niksarlı hayırsever bilimadamı adına törene katılan Ayhan Güngör tarafından atıldı.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar