22
Mayıs
2024
Çarşamba
REŞADİYE - TOKAT

AB projeleri bilgilendirme toplantısı

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde, Avrupa Birliği (AB) projelerinin nasıl yapıldığı ve işleyiş biçimi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Reşadiye Kaymakamlığı koordinasyonunda Halk Eğitim Merkezi'nde sivil toplum kuruluşları yetkililerine ve Reşadiye halkına yönelik yapılan toplantıya Amasya Yeşilırmak Kalkınma Birliği Program Teknik Koordinatörü Yelgin Mesci ile Birim Koordinatörü Meltem Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Programda, Reşadiye Kaymakamlığı, Bozcalı, Hasanşeyh ve Nebişeyh Belediyeleri ile Esnaf Kefalet, Ziraat Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 2005-2006 yılları arası yapılmış ve halen yürütülmekte olan 1.4 milyon euroluk projeleri takdire laik görüldüğü açıklandı. 

Mesci, 10 ilden toplam bin 49 adet proje Merkezi Finans İhale Birimine (MFİB) sunulduğunu, 396 adet projenin sözleşmeye hak kazandığını ve toplam 48 milyon 274 bin 199 euro hibenin sözleşmesinin yapıldığını kaydetti. Reşadiye Kaymakamı Aytekin Yılmaz ise Reşadiye'de bireysel ve sivil toplum kuruluşlarının yapacağı her türlü Avrupa Birliği proje fikirlerine Kaymakamlığı olarak kapılarının açık olduğunu ve bu anlamda yapılacak tüm organizasyonlarda olacaklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 11:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?