19
Mayıs
2024
Pazar
REŞADİYE - TOKAT

Zınav'a alabalık takviyesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2005 yılında başlatılan "Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması projesi kapsamında Tokat ili Reşadiye ilçesinde bulunan Zınav Gölü'ne 30 bin adet Abant Göl Alası cinsi yavru alabalık salındı.

Yavru balık salma törenine Reşadiye kaymakam vekili Fatih Arıkoğlu, Yolüstü Belediye Başkanı Talip Çetin, Orman ve Su işleri bakanlığı Tokat il Şube müdür vekili Serdar Gürler, mühendis Etem Aygın ile çok sayıda yöre halkı katıldı.

Törende açıklamada bulunan Kaymakam vekili Fatih Arıkoğlu, "Trabzon ili Maçka ilçesi Altındere Alabalık üretme ve yetiştirme İstasyonunda üretilen ve 6 ila 8 aylık büyüklüğe erişen, boyları 4-6 cm olan 30 bin adet Abant Göl Alası cinsi Alabalık yavrusunu bugün Zınav Gölü ile buluşturduk. Yaptığımız bu çalışma ile Zınav Gölü'nün doğal güzelliğinin yanında ileride sportif amaçlı balık avcılığı yapmanın da kapısını araladık. Tabiat harikası olarak, tüm doğal güzelliğiyle bozulmadan bugünlere kadar gelmiş olan gölümüzü Tokat'ın gözde turizm merkezlerinden birisi haline getirmeyi amaçlamaktayız. Bu tabiat harikası gölü her yönden değerlendirmek bu sayede turizm getirisinden pay almayı arzu ediyoruz." dedi.

Orman ve Su İşleri Tokat İl müdür vekili Serdar Gürler ise yaptığı açıklamada, "Buradaki çalışmamız, Samsun 11. Bölge Müdürlüğü ile Rize 12. Bölge Müdürlüğü'nün ortak çalışması sayılır. Bugün burada Göle salınan yavru alabalıklar, doğal hayata uyum sağlaması için bırakıldı. Reşadiye Zınav Göletine turizme katkı sağlaması amacıyla ileriye dönük hizmet vermek için çalışmalarımız ve gayretlerimiz olacak. Bu çalışmayı da yapılacak çalışmaların bir adımı olarak görmek, aynı yapının içerisinde değerlendirmek gerek." dedi.

Daha sonra oksijen tüpü bağlanmış olarak gelen tankerlerde bulunan alabalıklar gölete salınarak su ile buluşturuldu.

CHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2013 Cuma 16:45:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?