19
Mayıs
2024
Pazar
REŞADİYE - TOKAT

Kayıp askeri 100 kişi arıyor

Kelkit Çayı'na uçan otomobilde sulara kapılarak kaybolan kısa dönem asker Yusuf Tosun'u arama çalışmalarına, Ankara'dan gelen 39 kişilik Jandarma Arama Kurtarma Birliği de katıldı.


Tokat'ın Reşadiye ilçesinden geçen uluslararası D-100 karayolunun kenarındaki Kelkit Çayı'na uçan otomobilde bulunan biri çocuk 5 kişiden 4'ünün cesedi bulunurken, Yusuf Tosun'un cesedine ulaşılamamıştı. Mardin, Kızıltepe'de vatani görevini yaparken düğün için birliğinden izin alarak yola çıkan Yusuf Tosun'un (27) cesedini bulmak için seferber olan ekipler, yaklaşık 50 kilometrelik alanda arama-tarama çalışmalarını sürdürüyor. 4 gündür Samsun Sahil Güvenlik, Samsun, Tokat ve Sivas Sivil Savunma ekipleri, jandarma ekipleri ile iki komando timinin yaptığı çalışmalara, Ankara'dan 39 kişilik Jandarma Arama Kurtarma Birliği de katıldı. Yaklaşık 100 kişilik bir ekiple yapılan çalışmaları; Tokat Vali Vekili Şükrü Çakır, Niksar Kaymakamı Uğur Turan ve İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Yıldırım Çatık koordine ediyor.


Öte yandan doğuyu-batıya bağlayan uluslararası D-100 karayolunu kullanan sürücüler, dağların arasındaki virajlı ve heyelanlı bölgelerden geçerken bazı bölümlerde bariyerlerin bulunmaması nedeniyle korku yaşıyor. Yoldan çıkarak Kelkit Çayı'na uçan araçlarda kurtulan olmuyor. 2006 yılında meydana gelen otobüs kazasında 27 kişiye mezar olan Kelkit Çayı'nda, son bir haftada 12 kişi hayatını kaybetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 16:17:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?